Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


23-08-2009 Hungarian Baja Hungarian Baja

Op donderdag 20 augustus vertrokken Joost en Steven Vyncke met goede moed naar Hongarije om er in de buurt van Vezprem de Baja van Hongarije te rijden.

 

Op donderdag namiddag kregen de drie wagens van Overdrive Racing op het vliegveld van Vezprem de kans om een laatste test te doen. Aangezien het al een tijdje geleden was dat Joost de kans had om de Nissan de sporen te geven was dit een ideale gelegenheid om terug in het ritme te komen.  Onder een loden zon maalden Joost en Steven de nodige rondjes af.  Na een korte technische briefing werd de wagen goed bevonden voor het echte werk op vrijdag.

 

Na de verplichte administratieve en technische controle op vrijdagmorgen, die trouwens vlekkeloos verliep, nog even terug naar het hotel om even uit te rusten.

Er stond 1 speciale etappe op het programma, nl 48km over een redelijk vlak parkoers uitgetekend op een militair domein.

De eerste wagen ging van start om 17:30. Onmiddellijk werd het duidelijk dat het een stoffige bedoening zou worden. Er was geen wind te bespeuren en algauw werd het parkoers ingesloten door één grote stofwolk.

Joost en Steven reden een zesde tijd en werden wat opgehouden door stof dat tussen de bomen bleef hangen. Ze hadden tevens ook geluk daar een 10 cm grote nagel de rand van de linker achterband had doorboord zonder dat ze plat reden.  Verder waren er geen problemen.

 

Zaterdagmorgen vroeg uit de veren. Start om 07:30 om 4 ronden met telkens 2 speciale etappes af te werken.  Ditmaal stond er wel een strakke wind zodat het stofprobleem hun minder parten speelde. Dit keer was de temperatuur echter de spelbreker.  De 2 speciale ritten werden zeer kort na elkaar gereden met telkens een pauze van 40 minuten na iedere ronde.  Bij aankomst in het service park kon je Joost en Steven bijna uitwringen.  Er werden dan ook liters water en frisdranken voorzien om de heren tijdig af te koelen voor de start van de volgende ronde.

Naarmate de ritten elkaar opvolgden, groeide ook het vertrouwen en werden de tijden scherper.  (3de tijd op de 4de rit). De lokale specialisten gingen ondertussen ook rapper en rapper rijden, wat de wenkbrauwen deed fronsen bij verschillende andere deelnemers.

 

Bij de start van de 5de rit weigerde de motor van de Nissan plots te starten.  Na zes minuten slaagden ze er toch in om de motor aan de praat te krijgen en alsnog te starten.  Mironenko, een teamgenoot, rook zijn kans en ging voluit om Joost voorbij te steken in het klassement. Jammer genoeg was hij iets te enthousiast en ging hij over kop met een opgave als gevolg.

 

Joost en Steven reden een zeer verdienstelijke wedstrijd en lieten bijna constant top 5 tijden noteren. De Nissan deed het voortreffelijk en had verder geen noemenswaardige problemen.

Uiteindelijk werden Joost en Steven 5de algemeen. Opmerkelijk is dat ze identiek dezelfde totaaltijd behaalden als de 4de, nl 5:52:02, maar omdat ze zes minuten te laat startten op ES5 kregen ze zes minuten straftijd. 

Een uitstekend resultaat rekening houdende met de parkoerskennis van de Czech en 2 Hongaren die respectievelijk 2de, 3de en 4de werden.

 

We kijken al uit naar de volgende wedstrijd!


 
Terug naar vorige pagina