Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


07-11-2011 London to Cape Town Rally Team 4: Claeys/ Deleye - Toyota HDJ 73

Eric Claeys
(14.01.1954)

Eric is sinds lange tijd een autosporter in hart en nieren maar vooral een Afrika Lover. 

Tijdens zijn periode als directeur van VTM was hij erg begaan met de Dakar carrière van Koen Wauters.

Algauw werd hij gebeten door het Dakar-virus en beslist om zelf eens van het avontuur te proeven. Hij had dan ook geen moeite om zijn broer Willy te overtuigen om een Toyota klaar te stomen om samen het grote avontuur aan te gaan. 

In 2002 staan ze aan de start en rijden 3 weken later als 37ste over de finish in Dakar.  Het jaar erop rijden ze terug mee, dit keer in een perswagen, in het team van Joost Van Cauwenberge.

 

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na enkele sabat jaren beslissen Eric en zijn broer Willy om deel te namen aan de Transafricaine 2008, een off-road regularity rally.  Ze beslissen om een VW Iltis aan te kopen en bouwen deze om tot een getrouwe kopie van de auto die in 1980 in de handen van Patrick Zanirolli de Dakar won.

De broers Claeys doen het niet onverdienstelijk en eindigen op een 10de plaats algemeen.

Eerder dit jaar winnen ze de Transmaroc 2011 – nog steeds met de historische VW Iltis.

 

 

Ben Deleye (14.04.1980)

 

Ben heeft gouden handen en de gave van het logisch denken.  Alles wat je nodig hebt om een rally tot een goed einde te brengen. 

 

Hij was co-piloot op de MAN vrachtwagen van het Bostik team in de Dakar.  Hij is ook nauw betrokken bij de verschillende rally’s van Joost Van Cauwenberge als mekanieker te velde zoals eerder dit jaar in de rally du Maroc Historique waar hij service deed op de Tuthill Porsche 911.

 

Eric en Ben sluiten dit jaar het hekken (startnummer 48) van de London to Cape Town rally en zijn de enige van het team die met grote zekerheid hun startpositie zullen verbeteren.

 


 
Terug naar vorige pagina