Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


07-11-2011 London to Cape Town Rally Team 1: Van Cauwenberge/Castelein - Porsche 911

 

 

 


Joost Van Cauwenberge

Na 20 jaar ervaring in off-road wedstrijden type Parijs-Dakar en andere 4x4 competities is de tijd rijp om het over een andere boeg te gooien.

Naast off-road wedstrijden neemt Joost reeds verschillende jaren deel, niet zonder succes, aan regularity wedstrijden met oldtimers.

Hij besluit om het beste van de twee werelden (rally en historische wagens) te combineren en laat bij de specialist ter zake, Francis Tuthill, een Porsche 911 uit 1973 ombouwen tot rallywagen.

Het is de bedoeling om met deze wagen deel te nemen aan wedstrijden voor historische rallywagens, bij voorkeur aan rally’s die in het verleden mytische proporties aannamen en die bij voorbaat in Afrika gereden worden.

De Rally du Maroc Historique 2011 was de eerste wedstrijd voor de Porsche.

Na een week racen over onverharde en uitdagende wegen in Marokko eindigde Joost op een schitterende 3de plaats algemeen.

Dit brengt ons naadloos naar het grotere werk. In navolging van de marathon rally’s die men in het verleden organiseerde (London to Sydney, London to Dakar, London to Mexico City) organiseert de Endurance Rally Association begin 2012 de London to Cape Town Rally.

Deze wedstrijd past precies in het plaatje. Zo een uitdaging kan Joost niet laten liggen. Hij doet er alles aan om ook deze keer een amateur-team samen te brengen waarin vriendschap en een professionele ingesteldheid hoog in het vaandel staan. Het zal u niet verbazen dat Joost hiervoor put uit zijn vele vrienden “Dakaristen” die samen reeds vele onvergetelijke avonturen beleefden.


Jacques Castelein

Jacques begon zijn motorsport carrière in 1982 met een deelname aan de 4e editie van Paris-Dakar en eindigde op een schitterende 37ste plaats in het algemeen klassement

Van dan af heeft de microbe hem te pakken en werden ontelbare rally’s gereden, als piloot of als co-piloot aan de zijde van o.a. Omer Saelens en Marc Duez.

Tot zijn belangrijkste historic rally's behoren Luik – Rome – Luik, Luik – Sofia – Luik, RAC rally, Tour de Corse, Maroc Classic, Tour Auto, National Classic en niet te vergeten ... 10 deelnames aan de Ieper Historic Rally - steeds met een voet op of rond het podium.

Onlangs nog won Jacques samen met zijn broer de prestigieuze Zoute Rally, een regularity wedstrijd.

Ook op circuit is Jacques een gekend figuur. 2 jaar reed hij het ASAF kampioenschap. Bovendien eindigt hij in 2004 samen met Ruben Maes en Olivier Tanghe 3de algemeen in de belcar 24 uren van Zolder.

Liefde voor oude bolides blijft hij koesteren met onder meer historic racing 6 u Francorchamps, Le Mans Classic, enz ... 


 
Terug naar vorige pagina