Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


23-11-2011 London to Cape Town Rally Racen voor het goede doel

Racen voor het goede doel

Dat onze jongens het hart op de goede plaats dragen hebben ze al verschillende keren bewezen in vorige edities van Parijs-Dakar. Ook deze keer willen ze een goed doel steunen.

Via Gerard Govaerts, een Belg geboren met zand in de maag, een Afrika lover en vooral ook een kerel met het hart op de juiste plaats, zijn onze teams in contact gekomen met een prachtig project in het noorden van Kenia, The Thorn Three Project(het doornenboom project).

Het traject van de rally loopt door Noord-Kenia en dus pal door het gebied waar men dit project runt. Ideaal dus om de rally en het goede doel aan elkaar te linken.

Ook Karl Symons, VTM correspondent in Africa, en vele anderen verlenen hun steun aan dit project.

Via een aantal service clubs (Lions Club Ieper-Poperinge, de Ronde Tafel - Waregem en Ambassador Club - Waregem, maar ook via een privé donatie) wordt een cheque van 8,000 Euro overhandigd die zal dienen om 2 leerlingen uit de school een volledige humaniora te financieren.

Een aantal vertegenwoordigers van die clubs zullen samen met enkele supporters de cheque ter plaatse afgeven en de leerkrachten en bezielers van de school feliciteren met hun blijvend werk.

http://www.thorntreeproject.org/

Hieronder vind u meer uitleg over dit project.

The Thorn Three Project

Dit is het verhaal van de Samburu nomaden van Sereolipi, gelegen in het droge en woeste Noorden van kenia.

Door hard te werken, door hun vindingrijkheid, door hun doorzettingvermogen en met weing hulp van derden zijn ze erin geslaagd om een betere toekomst voor hun kinderen te verzekeren.

Nu geloven ze erin dat onderwijs de beste garantie is om een toekomst te bieden aan hun kinderen.

De meeste kinderen leven 10 to 50 kilometer van de scholen vandaan. De ouders hadden niet de kans om zelf naar school te gaan en hadden dus weing begrip over hoe onderwijs het verschil kan maken. Ze zagen er tegen op om hun kinderen zover weg naar een vreemde omgeving te sturen - normaal is het de rol van de kinderen om de geiten en het vee te hoeden.

Om toe te laten een maximum aantal kinderen te laten genieten van onderwijs werden er satelliet scholen opgericht dichtbij de verschillende gemeenschappen. Lessen worden er gegeven onder een grote boom, het bord staat tegen de stam en ongeveer 25 tot 35 kinderen kunnen er leren lezen, schrijven en rekenen. In 2003 waren er 2 van deze satelliet scholen, ondertussen zijn er het 14.

Er zijn 2 lagere scholen in het gebied, de Ndonyo Wasin lagere school en de Sereolipe lagere school.

Hoe zijn ze erin geslaagd om deze scholen uit te bouwen?

In 2001 was een toeriste op weg van Nairobi naar Addis Abeba. Ze kreeg pech met de wagen in Sereolipi. Al vlug begreep ze dat er nood was aan hulp. Wanneer ze het jaar erop op pensioen ging keerde ze terug naar Sereolipi om er een noodfonds op te zetten.

Met hulp van vrienden en contacten slaagden ze erin om slaapzalen te bouwen in elk van de 2 lagere scholen. Deze slaapzalen waren noodzakelijk om de kinderen de kans te geven om van hun satelliet scholen naar de lagere school te verhuizen. In 2001 volgden 130 kinderen er les, in 2010 waren er dat 780. Vergeet ook de 400 kinderen niet die les volgen in de satelliet scholen. In totaal volgen er 1200 leerlingen les en werken aan een betere toekomst voor zichzelf.

In 2006 werd er een initiatief genomen om studiebeurzen te financieren om kinderen de kans te geven om naar de middelbare school te gaan. Ondertussen studeren er een 100-tal jongeren met een zo een studiebeurs. Deze jongeren moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om van een studiebeurs te kunnen genieten en worden van zeer nabij gevolgd om hun slaagkansen te verhogen.


 
Terug naar vorige pagina