Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


02-01-2012 London to Cape Town Rally Verslag 3 van onze man in de koers, René

Hallo Belgium,

De reden waarom er geen verslag was is tamelijk simpel. De laatste 24 uur zaten we in de auto.

Autocontrole zondagmorgen, briefing zondagmiddag, prestart zondagnamiddag dan dwars door Londen naar de House of Parliament om ‘s avonds te starten om 21 uur. Opnieuw dwars door Londen – jongens toch zo een ingewikkeld spel. Maar ja wie mooi wil zijn ...

Eerst iets over de concurrentie. Een paar erg goed voorbereide koppels met schoon tuig. Twee Datsun 240 Z machines. Die auto’s hebben indertijd de East African Safari gewonnen. Maar ook enkele outsiders. Een klein Porschke (35) zal zeker goed te volgen zijn. Voor de rest veel beresterke auto’s die zeker kunnen uitrijden zoals de ganse armada Peugeot 504 met hunne kleinen (een 205), en Mercedes E types van de jaren 70. Maar ook een Belgische tegen het lijf gelopen met een VW karmann Ghia. Een prachtige creatie – zowel de vrouw als de Karmann – als dat maar goed afloopt.

De rallye zelf is wat het Engels als Frans gedeelte perfect verlopen. We hebben het ook es aan Joost gevraagd. Koersen op bruine zjèpe. Dat was het wel. 2 teams zagen hun ijzerwinkel met hebben en houden op een recht stuk uit de bocht gaan en met oorverdovend geluid tegen een inlandse beuk geknald. Het zag er niet netjes uit – gelukkig maar blikschade en veel rook.

De navigatie was ook een specialleke. Eerst bolleke pijl maar verder 2 etappes met een stafkaart, zonder afstanden, zonder opmerkingen, zonder niets. En het is daar dat ze het Jacques gelapt hebben.

Eric en Ben die doen het op het gemak. Proberen schade en fouten te vermijden – dat is de boodschap want de koers is nog zeer lang.

En dan ons konijn. Wel die zijn in het begin van de laatste étappe spéciale gisteren letterlijk en figuurlijk het bos ingegaan. Jacques riep links (want roepen moet je in dat ding) en Joost draaide naar rechts en 5 km verder zagen ze dat het niet klopte. Ja dan. Goede morgen – een uur straftijd.

En René – wel mijne copiloot besliste om 3 uur vannacht een kommeke soep binnen te draaien. Dat ging nog tamelijk. Kort daarop de spéciale op voor een klein uurke. En dat soepeke heeft haar werk gedaan. We waren in het bos aan het slieren van de ene bocht naar de andere toen hij plots stopt met spreken. Dat is nooit geen goed teken een copiloot die stopt met spreken. Ik ben gestopt – de Francis zag er niet goed uit. Wit als een laken. Hij heeft voor de rest van de ritten vandaag geslapen.

Ja – slapen hebben de meeste nauwelijks of niet gedaan. Een uiltje gekapt op de boot gedurende een klein uurtje en om 5 uur deze morgen reden we Frankrijk binnen richting de Somme voor een derde etappe spéciale waar Joost erg goed is doorgekomen. De anderen trouwens ook. Morgen starten we volgens classement en niet volgens startnummer. We zullen morgenavond ongetwijfeld bij een Italiaan gaan eten ... in Firenze.

Groeten uit Beaune en tot morgen. Slaapwel want dat hebben we verdiend.


 
Terug naar vorige pagina