Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


05-01-2012 London to Cape Town Rally Verslag 6 van onze man in de koers, René

Griekenland in de sneeuw – het is ook es iets anders. Prachtig landschap met besneeuwde toppen. Het was een schitterende scenery – we waanden ons even in een James Bond Film.
Bij het ontschepen deze morgen regende het pijpestelen. Ik hield de temperatuur nauwlettend in het oog. Tussen 1 en 3 graden. Dan de bergen in en je begrijpt dat sneeuw dan onvermijdelijk is.

Hopen sneeuw – en natuurlijk stuurt de organisatie ons de bergen in om de snelheidsritten af te werken. Water, sneeuw, ijs – dat was in overvloed van de partij deze morgen. Moeilijk te rijden – in elk geval. En in de namiddag modder en pistes van de gerenomeerde Acropolis Rally. We zitten er midden in. Moeilijk te vinden parcours. Auto’s die terugkeren, zoekende copiloten we hebben het allemaal gezien. Tot het noodlot(je) toeslaat. Jacques stuurt Joost op een verkeerde piste waarop een Australisch deelnemer (Datsun nr 10) aan het terugkeren is met een kleine frontale klap. De Porsche verliest daardoor minuten tijd. Francis Tuthill heeft vanavond de handen vol om de builen, blutsen en scheefgetrokken stukken weer recht te zetten. Ook Ben is ijverig in de weer om de Porsche opnieuw topfit te maken.
De Toyboys reden een koers met vallen en opstaan want het vinden van de juiste richting was een erg moeilijke opgave. Na de aankomst was iedereen down maar met de meegenomen catering wordt een en ander rechtgezet. Om 19 uur plaatselijke tijd is iedereen binnen en een lekker glaasje heeft de eerste pijn helpen verzachten.
Morgen rijden we 6 speciale ritten gekopieerd uit de boeken van de acropolis Rallye – en dat belooft. Ik zal het morgen proberen haarfijn uiteen te doen. Joost roept mij om met hem een tête à tête te doen en ik kan niet anders ....
Tot morgen x


 
Terug naar vorige pagina