Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


10-01-2012 London to Cape Town Rally Verslag nr 10 van onze man in de koers, René

Goede avond,

Alle auto's zijn inmiddels aangekomen in Saoudi. We reden de boot op rond 22 uur gisterenavond voor een rustige vaart - want we zijn wat anders gewoon naar Saoudi. Die zat tschokvol met Mekkagangers. De operatie duurde vanmorgen opnieuw tot 13 uur zodat we met bekwame spoed tamelijk laat aan de verbinding naar Yanbu konden beginnen. Joost nam de plaatselijke rijkswacht op sleeptocht en hoe goed ze hun best deden, toch konden de huilende limo's de tred niet volgen. Een mooi zicht. Verder fietsen we langs de rode zee zonder etappes. Dit heeft een reden. De vrouwen mogen hier namelijk niet rijden. Daarom moesten de vrouwelijke teams zich opsplitsen en konden de voorziene speciales niet worden gereden.

Het valt op dat er in Saoudi veel minder files zijn en veel minder ongevallen. We durven echer geenszins te denken - laat staan te schrijven dat dit met onze vrouwelijke chauffeurs te maken heeft.

Tanken is een paradijs want een literke mazout kost hier amper 15 Eurocent. Stukken goedkoper dan water, cola, en ... neen dat kunnen we hier zelfs niet krijgen. Zum strensten verboten. We hebben onze drank in waterflessen overgegoten om hier toch nog waardig een aperootje te kunnen gebruiken langs de achterkant van de auto waar Egfried ijverig de Iberico aan het aansnijden is.

Het middagmaal bestaat in hoofdzaak uit meegenomen Lu Wafers, Chocoprince koeken, zwan worsten en van dat nog meer.

Morgen rijden we de rest af van de verbinding en steken we over naar Sudan. De reden hiervan is dat de grens tussen Egypte en Sudan voor iedereen gesloten is en nog een eindje zal blijven. Ook in SUdan doen we het rustig en het echte werk begint op de rit tussen Ethiopië en Marsabit (Kenya) wat een echte afvallingskoers wordt - allé dat verwachten we toch.

De vrouwelijke deelneemsters zijn allemaal verplicht verkleed in een Djallabah met sluier en dat is beter voor de meesten van hen. We zien ernaar uit om onze dames te zien in Marsabit - dat ze maar de pulle Algipan en een bus talkpoeder meebrengen want het zal nodig zijn. Ook Steven heeft een lijstje met benodigdheden doorgekregen.

Het gaat jullie goed in belgenland. Zoenen uit het zonnige en warme Saoudi en blijf maar duimen en kaarsen branden.

René


 
Terug naar vorige pagina