Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


20-01-2012 London to Cape Town Rally Varia

Ondertussen hebben alle bezoekers Nairobie verlaten. Chris en Bieke vlogen gisteren naar Johannesburg om dan vandaag verder te vliegen naar Windhoek. Daar vervoegen ze Patrick Ampe en Thiery, de zoon van René. Samen rijden ze tot Livingstone waar ze terug inpikken met de rally en die verder volgen tot Cape Town. De rest arriveerde deze morgen in het regenachtige Brussel.

Het was voor ons allen een prachtige ervaring. Vooral het bezoek aan de schooltjes zal ons lang bijblijven. Wij wensen dan ook via deze weg nog eens René en Eric te bedanken voor de organisatie van de trip.

Zoals je in de vorige verslagen kon lezen, gebeurde er de laatste dagen heel wat. Joost kreeg een uur straftijd aan zijn been en René kreeg 2 maal in evenveel koersdagen met technische problemen te kampen.

In Arusha staat Joost op een 4de plaats, de top-3 is terug in zicht. Het verschil met de derde is 9 minuten, 1 uur 45 minuten met de 2de en 1 uur 48 minuten met de eerste. We weten dat de Hilux die op de eerste plaats staat vanaf nu met standaard dempers moet rijden en dat hij gisteren ook electronische problemen had. Hij kan dus niet meer voluit gaan. De tweede met de Subaru plaatste andere veren en schafte zich een andere soort banden aan. Die veren bleken niet de goede keuze en werden terug vervangen door de vorige keuze. Zijn zij er niet gerust in?

De wedstrijd is echter nog lang en we weten ondertussen al dat niemand gespaard is van pech. De prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld we blijven dus voorzichtig optimistisch.

Door de pech van gisteren zakte René naar een 10de plaats. Vergeet echter niet dat ook op de 46 standaard schokdempers werden gemonteerd. Voorzichtigheid geboden dus.

Patrick en Egfried stijgen naar de achtste plaats. Het verschil tussen plaats 3 en 8 is 39 minuten. Het hoofd koel houden is de boodschap om langzaam maar zeker nog enkele plaatsen te stijgen.

Eric, staat nog altijd op P13. Hij staat ongeveer 1 uur voor op de 14de en 44 minuten achter op de 12de. Hou hem maar in de gaten.

Wat ik ook nog kwijt wil is dat de organisatie vanaf Nairobie aan de deelnemers de mogelijkheid gegeven heeft om een “makkelijke” route te kiezen. Ze willen er blijkbaar voor zorgen dat zo veel mogelijk teams aankomen in Cape Town.


 
Terug naar vorige pagina