Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


23-01-2012 London to Cape Town Rally Verslag 21 van onze man in de koers, René

Hallo Vlaanderen,

De leeuwen zijn aangekomen in de hoofdstad van een nieuw continent. Lusaka. Het spreekt tot eenieders verbeelding op een steenworp van de watervallen van Livingstone maar daar gaan we morgen heen.

Wat een schitterende landschappen onderweg. Zambia is een land waar groen en bos zich afscheiden van een overheerlijk landschap met als tussenpozen langs de weg vers fruit en groenten aangeboden door zingende Zambesi dames getooid in prachtig gekleurde kleren. We kunnen er niet genoeg van krijgen ( van dat fruit natuurlijk).

Bovendien hebben we 2 nachten na elkaar in hotels geslapen waar mijn viervoeter van thuis zou van weglopen. Wat kan een hotel toch vuil en smerig zijn. Bovendien hebben we in de badkamer van Joost spinnewebben gevonden die het bewijs waren dat de kamer de laatste keer verhuurd was in 1982 - weet je wel dat erg goed bordeaux jaar ...

Het avondeten zal ik deze keer niet beschrijven. De brokken vlogen eraf ...

Goed - naar de wedstrijd dan - Op de rechtervoet van Joost stond opnieuw geen maat. Patrick flirt met de vijfde plaats. Erik zijn karreke bolt verder en René kreeg 2 uur straftijd van vorige week nog aan zijn broek. Das allemaal niet zo erg want aankomen is de boodschap en de Porsche zo dicht mogelijk bij de overwinning brengen. De Hilux en de Subaru hebben zoveel voorsprong dat ze zonder grote tegenslagen dit niet meer kunnen verliezen.

Gespreksonderwerp in de auto's - ja van wat spreken de piloten tijdens die verbindingen ? Wel in de 911 is het elke dag een ander onderwerp. Vandaag ging het over de zwarte madammen. Gisteren ... ook en morgen zullen ze het daar opnieuw over hebben. Ze hebben de gay weg nog niet volledig ingeslagen wat ons - en hun madammen wellicht ook - toch min of meer geruststelt.

In de auto 46 - en dat is mijn auto - wordt er niet veel meer gesproken. Franske heeft vandaag 4 uur liggen slapen in de auto. Dan wordt hij wakker krijgt honger en doet zijn boterhammendoos open. Daaruit komt een geur van boterhammen met spek en eieren die al 4 uur liggen te verhitten op de pont van de auto. Ik doe dan mijn ruit open en denk op Afrika ...

Het hotel vandaag ? Intercontinental in Lusaka. Dat is een tent om U tegen te zeggen. Het eerste wat wij doen als we aankomen is internet verbinding zoeken en het blog nalezen met een koele gin en tonic. Mens is dat genieten. Maar de (weinige) haren van René rezen de hoogte in toen hij las, herlas en zijn ogen niet kon geloven. Estelle meisje ik doe mijn best. Maar Patrick is voor mij en dat zal zo blijven tot in Kaapstad want dat zijn de team orders. En als mijn madam meeleest zullen het thuis ook teamorders zijn vrees ik ...

En neen Yvan Viaene, ik ben niet van voordeur veranderd. Maar ben erg blij van U nog iets te horen. Jij zou U hier ook kunnen uitleven - met vanalles en nog wat.

Best mensen en supporters ik ben getroffen door de vele wensen via blog, sms, telefoon en andere. Hartelijke dank voor de vriendschap en morgen kom ik terug vanuit Livingstone met een korte apercu van het 8ste wereldwonder - The Falls op het drielandenpunt.

Groetjes aan vriend en vijand en tot morgen

René xx


 
Terug naar vorige pagina