Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


24-01-2012 London to cape Town Rally Bezoek aan The Thorn Three Project 16/01/2012

Op maandag 16 januari bezochten wij, de bezoekers aan de rustdag van de rally London – Cape Town, het plaatselijke schoolproject “The Thorn Three” in en rond Sere-Olipi, Kenia.

Als afgevaardigden van de verschillende service-clubs (Ronde Tafel Waregem, Lions Ieper, Ambassador Waregem en 51-club Waregem) werden we met open armen, gezang en gedans op de Sere-Olipi Primary School ontvangen.

Ruim 400 vrolijke kindergezichtjes (8 – 14 jaar) met een grote glimlach drumden zich rondom ons. Elk van hen wou wel eens zo’n blanke hand aanraken… Ze hadden immers nog nooit in hun leven 10 blanken samen gezien.

Het schoolhoofd, de bibliothecaresse en Jane (oprichtster en bezielster van dit project) gaven ieder op hun beurt tekst en uitleg over de werkwijze, het lessenpakket en de opvolging van de leerlingen.

Nadien werd op de ruime, zanderige speelplaats de ganse ‘kudde’ toegesproken door hun schoolhoofd. Ook van onze kant mochten we de volledige groep, netjes opgesteld in rijen, toespreken. Gelukkig stelde Bert zich kandidaat. En werkelijk, de kinderen (en wij ook uiteraard) hingen aan z’n lippen. Iedereen werd er stil van …


Een klasbezoek, met de bijhorende fotoshoots, werd zowel door de kinderen als door de bezoekers zeer geapprecieerd.

Tijdens een lunchpauze werden we voorgesteld aan de 2 14-jarige jongens Thomas en Joseph die we gedurende hun verdere studie-loopbaan financieel steunen.

Met klamme handen, een klein hartje en bibberende knietjes bedankten ze ons.


Hun beschermde omgeving verlaten om in de hoofdstad Naïrobi te gaan studeren zal voor hen een grote aanpassing zijn. Een zware last weegt hen op de schouders, een mooie kans voor hen waarmee ze de toekomst van hun ganse familie mee bepalen.

Kort na de middag nam Jane ons mee naar een plaatselijke ‘kleuterklas’ in the middle of nowhere.

De kinderen (3 – 8 jaar) van nomaden komen van alle kanten dagelijks naar hun ‘schooltje’. Met ongeveer 35 zitten ze in het zand naar de leraar te luisteren. Vandaag oefenen ze de getallen tot 20 in het Engels en de oudsten maakten enkele sommetjes in hun schriftje.

Zij zijn overdonderd van al dat blanke bezoek en de jongsten kruipen op broertjes of zusjes schoot wanneer wij eventjes contact proberen te zoeken.

Ook hier wordt, als bedanking voor ons gezongen en gedanst.

Jane, de leraar en de leerlingondersteuner beslissen jaarlijks wie van deze kinderen (max. 1 per gezin) volgend jaar naar de grote ‘lagere school’ van Sere-olipi mag doorvloeien. Velen onder hen blijven dan al rond de school overnachten want de afstanden naar huis zijn te groot om dagelijks te overbruggen.

Op het einde van de ‘lagere school’ beslist het schoolteam welke leerlingen er verdere ondersteuning (zowel financieel als qua studiebegeleiding) krijgen en mogen verder studeren in de grote stad Naïrobi. Dit jaar krijgen Thomas en Joseph zo’n kans dankzij jullie…

Daarom danken we nogmaals de verschillende serviceclubs (Ronde Tafel Waregem, Lions Ieper, Ambassadorclub Waregem, de 51-club Waregem en de privé personen) die deze jongens steunen.

We wensen Thomas en Joseph veel succes en studieijver in Naïrobi.

De bezoekers,

Steven, Christian, Bert, Jo, Lieven, Bieke, Trees, Solange, Mietje en Caroline


 
Terug naar vorige pagina