Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


25-01-2012 London to Cape Town Rally Verslag 23 van onze man in de koers, René

Goede avond Vlaanderen,

We hebben vandaag een lange verbinding achter de rug tussen Livingstone en Tsumeb in Namibië.

Een verbinding van 1060 km. Langs de weg (de Porsche aan 170 km per uur) hebben we giraffen, olifanten, springbokken, impala's, zebra's en ander mooi tuig tegengekomen.

De politie checkpoints werden door de Porsche voorbijgereden tegen 125 km per uur. Dan komt een tragere Hilux achter die gewillig stopt en die alle trammelant op zijn oren krijgt. Auto open, papieren gecontroleerd, frigo's open, tot ze de kaart van Consul gevonden hebben en toen mochten we na inachtneming van de honeurs verder rijden.

Namibië is een prachtig land - uitgestrekt maar helemaal anders dan Kenya en Zambia. De wegeninfrastructuur top - de regenvlagen verschrikkelijk hevig en de mensen vriendelijk. Deutsche Grundlichkeit - vanwaar zouden ze dat geleerd hebben. Ook de hoteleigenaar is Duits - Hess heet die - ik heb niet durven vragen of het familie is.

We hebben een assist auto bijgekregen - Dirk Vanwijnsberge is met een vriend aangekomen maar heeft geen bak sleutels bij - hij stond erbij en keek ernaar. Nochtans is er werk genoeg.

We hebben ook met veel enthousiasme het gastenboek geraadpleegd. Dr. Pierre Adyns - ik weet het, we maken ons grote zorgen. De parade in Berlijn zou te klein zijn. We doen er alles aan om de jongens op andere gedachten te brengen. Miss Kenya kon amper soulaas brengen. Joost zijn valiezen staan klaar - ik weet niet of het hier of thuis is ...

We blijven ook verder gissen wie de fanclub is en raken er maar niet wijs uit, evenmin als Firmin die ons dagelijks moed inspreekt.

Ben is vandaag te leer gegaan om Afrikaans te spreken. Hij doet erg zijn best en het komt er al helemaal uit. Patrick en Egfried gaan voor de vijfde plaats - Solange moest ik van U zijn, belofte maakt schuld - ik zou mijn valies maken en vertrekken.

Morgen - om even bij de wedstrijd te blijven - is een dag met 150 km etappes spéciale. De Porsche kan het verschil maken maar de concurrentie moet in de fout gaan willen we kans op de hoogste podiumplaats behouden. De Subaru loopt warm - en dat is een goed signaal.

Ik hoop morgen met goed nieuws te komen. Vanuit Tsumeb - een mijnenstad (met allerlei ertsen en mineralen) groet ik Vlaanderen. We love and need you. De kaarsen laten branden is de boodschap. Morgen zullen we alle hulp goed kunnen gebruiken.

René x

 
Terug naar vorige pagina