Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


28-01-2012 London to Cape Town Rally Verslag 25 van onze man in de koers, René

Eindelijk zijn we terug in de min of meer bewoonde wereld.

De Namiby desert - één van de grootsten op aarden met verschrikkelijke canyons - erg droog en warm - steeds tussen 40 en 45 graden op de thermometer. Maar een prachtige scenery. Daar waar de riviertjes nog water bevatten wordt geïrrigeerd en druiven gekweekt wat warme wijnen oplevert. Oases van druivelaars in de woestijn. Chateau La Haye zou er jaloers op zijn ...

In de Porsche zonder airco stond de temperatuur op 50 graden +. Ze dronken vandaag elk 6 liter water, de tortelduifjes.

Opnieuw stond op hun supprematie geen maat. Ze maalden alle spéciales af zonder strafpunten. Maar aan de top van het klassement verwisselt de Hilux 14 vandaag de plaats met de Subaru. 3 seconden is het verschil. Spannender kan een rally de laatste dag niet ingaan. De 14 heeft Joost 8 minuten opgehouden in de spéciale maar kreeg geen straf, niettegenstaande hijzelf 2 minuten werd opgehouden door een tragere en daarvoor klacht indiende. We hopen op gerechtigheid en dat de Subaru maar voluit mag gaan voor de winst want het zijn 2 erg sypmatieke knapen.

In ons kamp zijn we ietwat ontgoocheld dat we met de gele trui niet naar huis zullen komen. Het zat er nochtans in. Maar dat een dergelijke wedstrijd reeds na 200 km beslist wordt is toch verschrikkelijk onsportief. De Porsche won alles wat kon gewonnen worden maar maakte 1 navigatiefout in Engeland en kon dat niet meer goedmaken.

De organisator heeft verder alle penalisaties die anderen kregen gereduceerd om de Porsche niet te laten winnen. Goed - het was het doel om van noord naar zuid te rijden, veel te zien, veel te beleven - en we zijn erg goed bediend geweest.

Een ongelofelijk avontuur. Maar de auto's zijn moe en gewond - velen toch. Alle ophangingen stuk, vele motoren lopen nog sputterend op een paar cylinders rond, achterbruggen kapot, amortisseurs - menslievendeugd - een kerkhof amortisseurs hebben we gezien.

En zwarten. Niet alleen in Afrika lopen zwarten rond maar de deelnemers die 's avonds uit de auto's kwamen zagen er ook behoorlijk zwart uit. Ze moesten veelal voor de inboorlingen niet veel onderdoen.

Eric doet met Ben stilletjes voort en eindigt wellicht 10de - wat een klassebak. Egfried en Patrick vechten nog voor de zesde plaats maar het zal moeilijk worden en René volgt de teamorders op en rijdt zo dicht mogelijk achter de Porsche maar neemt hierdoor zoveel straftijd dat hij niet weet of hij de 25ste dan wel de 35st plaats zal innemen.

Morgen hebben we nog een laatste dag met 350 km waarvan 50 snelheid en 180 tegen de tijd. We zullen het rustig aan doen want veel is niet meer te verdienen. Tenzij de eerste twee mekaar nog builen rijden. Wat zou dat mooi zijn.

Ik kom nog bij U terug morgen uit de Kaap met een laatste verslag. Steek nog maar een laatste kaarske aan. Zoenen van het ganse team aan het zwembad in Clanwilliam South Afrika (42 graden om 18u30).


 
Terug naar vorige pagina