Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


31-01-2012 London to Cape Town Rally Het Ultieme verslag van onze man in de koers, René

Het Belgian World Cup Rally team is in zijn geheel aangekomen aan de Waterfront in Kaapstad - onder een stralende zon - het tafelbergje goed in zicht (hij heet zo niet omwille van zijn vorm maar wel omwille van het feit dat de wolken eraf rollen als een tafelkleed).

Piloten en auto's moegestreden. Zoals mijn Engelse navigator het juist verwoordde : Cars are wounded and tired. Dat was even afzien. We gaan ze bij thuiskomst uitkleden en in het badje doen. Er zal misschien hier en daar een dokter aan te pas moeten komen.

Het is nog erg spannend geweest de laatste dag. Het erg sympathieke Subaru team van Steve Blunt nam gisteren de leiding over met 3 seconden en reed vandaag foutloos en verbeterde zijn voorsprong met ongeveer 30 seconden. We gunnen het hem van harte want die andere kerel (in de Hilux) was, dixit Jacques, een Asshole. Ge moet maar een keer opzoeken in een woordenboek wat dat wil zeggen.

Nadat hij de Porsche 45, 8 minuten lang had opgehouden in de etappe heeft Jacques die kerel gezegd in het Nederlands, het Engels, het Frans en het Duits dat hij een Asshole was zonder enige vorm van sportiviteit noch van verantwoordelijkheidszin. Nu hij heeft verloren - en eerlijk gezegd wij ook.

Nochtans zijn de 2 konijntjes sympatieke kerels. Ze hebben mekaar beter leren kennen en hun ja-woord gegeven. Jacques heeft de kaart in Engeland verkeerd vastgehouden maar goed - het is daar ook moeillijk. Ze rijden links, ze drinken rechts, de spreken met hete patatten in hun mond en drinken porto met Stilton. En dan moet ge de kaart nog juist vasthouden ook nog - 's nachts in den donkeren, zonder licht en met een kaart die op geen kl ... trekt. Moa gow zeg.

Eerlijk is eerlijk - Blunt was moeilijk te kloppen. Geen verkeerde beweging echt geconcentreerd - een prof tot en met - advocaat van nature en ook van beroep denk ik.

En dan de belgen. Ze waren de mooiste, hadden altijd meest drank mee, waren altijd paraat met een helpende hand en zijn toffe kerels.

Een erg dikke proficiat aan het Belgische team - en vooral aan Francis, Ben en Egfried voor hun technische kennis en Mc Gyver talenten die ze ruimschoots hebben ingezet. Aan Eric voor zijn grenzeloze inzet, Patrick voor de genezende handen en technische bijstand, aan Jacques voor de morele, financiële, intellectuele, praktische en verkwikkende steun en aan Joostje voor zijn grenzeloos geduld met al die pummels die rond hem lopen. Dank Joost voor je gulheid en voor de vriendschap want daar doen we het voor.

Ook een bijzonder woord van dank aan alle frequente lezers van onze artikels, voor de morele steun, voor de vele kaarsen die gebrand hebben - het heeft echt geholpen. Probeer een volgende keer een gans bos in brand te steken want blijkbaar waren er kaarsen te weinig.

Dank voor alle sympathie - voor de leuke berichten op het blog - het deed ons deugd elke avond opnieuw.

Wie weet tot een volgende keer (maar mijn teammanager is daar nog niet klaar voor vrees ik)

Dikke zoenen van Joost, Jacques, Egfried, Patrick, Ben, Eric, Francis en René - de Porsche en de Toyboooooys


 
Terug naar vorige pagina