Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


20-11-2012 Africa Eco Race Onze man in de koers is (bijna) klaar voor de Africa Eco Race

Hallo – hier zijn we dan weer.

11 maanden na het neerleggen van de pen – in Kaapstad Town op 30 januari eerder dit jaar – heb ik toch besloten terug het potlood te scherpen en er terug in te vliegen.

Inderdaad met mijn trouwe metgezel en ex TV maker Eric Claeys hebben we besloten onze snelle konijnen te proberen volgen en een dagelijks verslag te brengen over het walhalla van de rallys namelijk de Dakar. Oh neen niet diegene die verhuisd zijn voor het geld naar Zuid Amerika, neen voor de echte der echten – Frankrijk naar Senegal – oftewel van Parijs naar Dakar.

En diegene die het daar voor het zeggen hebben zijn ook geen doetjes maar keiharde, ervaren zandratten. René Metge (ex winnaar en goede maat van die andere legende J. Ickx), Jean-Louis Schlesser (das die kerel die ooit met een Gitanes blauwe buggy de Dakar won) en Hubert Auriol – ooit winnaar met moto en met auto – en een rijk verleden binnen de ASO organisatie. Volgens Joost was die op een dag nog amper 20 cm hoog. En Servia die zorgde voor het parcours ... Naam van het geheel ? De Africa Eco Race.

Die jongens hebben op het FIA kalender de Dakar in Africa overgenomen – een eerste keer 5 jaar terug met een klein deelnemersveld maar nu met gigantisch groot aantal deelnemers (500) waaronder 50 belgen. En niet de minste.

Eric en ikzelf rijden in een standaard Toyota 200 – met als doel een verslag uit te brengen, ons team te bevoorraden.

Ben Deleye (co van Eric in de rallye naar Kaapstad) Egfried Depoorter (co van Patrick in de rallye naar Kaapstad) en Dominique Landuyt rijden met de Camion en de stukken waarvan we hopen er niet veel nodig te hebben.

In onze auto zit een grote – dubbele frigo, maar die is nu nog leeg. Verder een koppel banden en veel bagage. Neen we gaan geen technische assist geven maar onze kopmannen proberen aan te porren en wie weet in te halen op het parcours om hen aan te sporen om rapper te rijden. Want Joost rijdt (zoals steeds) voor de baai. Dat is het Westvlaams om te zeggen dat we rijden voor en naar de overwinning.

Als we van de koersauto spreken dan heeft Jacques het over ‘het toestel’. We zijn er inderdaad reeds mee gaan testen in Marokko en je mag gerust van een supermachine spreken.

Opnieuw heeft Jacques zich de eerste minuten '’gescoord” (en dat is het Westvlaams voor zich goed vastzetten tegen dat de klap komt) maar Jacques is een jongen die zeer snel iets gewoon wordt. 150 km spéciale en hij heeft geen éne keer gemist. Jacques, jongen, het ware nog dat aan tekort – er waren daar reeds 150 auto’s voorbijgereden. Joost moest gewoon het spoor volgen. Allé zeg.

En Joost die is zich aan de zijde van Lieven Maesschalck – dat is de kerel die de nationale voetbalploeg onderhoudt – fysisch aan het voorbereiden om te kunnen rijden en uitrijden hopen we allemaal. Als je het mij vraagt zijn dat toch sportmannen die hun carrière gemist hebben. Wie begint er nu op 53 jaar zijn lijf af te trainen om er uit te zien als een frisse twintiger. Man man man toch.

Goed, we vertrekken dus met zijn 7 op 26 december naar Perpignan – St Cyprien in het zuiden van Frankrijk voor de technische keuring en voor de start naar Almeria waar we zullen inschepen in een luxe cruiseschip zonder toiletten naar Nador. En dan zullen we er hopelijk helemaal klaar voor zijn voor de zoveelste beproeving.

We zijn terug op 10 januari – maar dat is nog lang. Ik hou jullie nog op de hoogte van de voorbereidingen. Het ga jullie allemaal goed. Het gastenboek is opnieuw open voor jullie commentaar die we – hopelijk – veelvuldig zullen ontvangen.

Big Kiss. René


 
Terug naar vorige pagina