Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


28-12-2012 Africa Eco Race Africa Eco Race - St Cyprien

Goede morgen Belgenland,

Dank voor de reacties van Firmin en andere Flutters uit het belgenland.

Sorry dat het wat lang heeft geduurd maar dat zijn nu éénmaal de rallyraids. Veel controles van paspoorten en andere papieren en het is een marteling voor piloten, copiloten verzorgers en andere handlangers in deze organisaties. 100 crews beplakken en controleren vergt immers de nodige tijd.

De Toyota's hebben de keuringen overleefd en alles is op weg naar Almaria voor de grote tocht op zee.

Dan begint de koers - en niet vroeger.

De boeken werden nauwkeurig geanalyseerd, bediscussieerd, geanalyseerd en geconfimeerd.

Gelukkig kon de mekaniek rustig wachten maar toch zijn de paarden onrustig op stal om te bewijzen wat moet komen. Veel zand, rotsen, stenen, tôles ondulés en diets meer. Het kan niet rap genoeg komen.

Joost is opvallend rustig - het is stil waar het niet waait nietwaar ... Jacques loopt toch wel heen en weer - een beetje nerveus van wat komen zal - want zijn ervaring in de Kaapstad rallye blijkt onvoldoende voor hetgeen komen moet.

Er werd gedebatteerd met René Metge, maar ook met Servia en met Jean Louis Schlesser om te bevestigen wat hij eigenlijk al wist - maar dat het rap zal gaan dat heeft de Hilux reeds ruim laten horen. Ongeduldig wacht het monster om de duinen en de pistes te veroveren.

Onder ruime belangstelling van de plaatselijke schonen begaf de bolide van Jean-Marc Fortin (of is het nu Albert Fortin) zich sierlijk onder de startboog en met een speels lawaai van 8 cylinders en 350 frisse paarden om een snelle start te nemen langs de stijlvolle jachten van de haven van St Cyprien plage de duisternis in de late avond tegemoet.

Met een mininum aan wisselstukken maar een maximum aan goede moed en nogal wat food en boose begeeft het Alltrack team zich richting Afrika voor een nieuw en subliem avontuur. De Africa Eco Race. Kunstig in mekaar gestoken door de grote namen uit deze kleine wereld van avonturiers en Dakaristen in het zog van die grote Thierry Sabine.

Eric ontpopt zich in het team als een echte leider (of is het lijder) van papieren, planning, waypoints en time management. De schrijver van dit beklaagt zich alle dagen dat het citraantje niet aan boord is van onze Chris die we missen als geeneen.

En dan zijn er de Belgen, veel Belgen ... het Vlaams van Bart (Dewever) leeft als nooit tevoren in een internationale wedstrijd. Maar ze zijn er allen doorgeraakt - beplakt en bestickerd - met kleurrijke vesten - de één in het rood, de ander in het blauw. Allen met de ambitie om Dakar te halen om het wellicht aan de kleinkinderen verder te kunnen vertellen. Opa reed mee in de Dakar....

De volledige crew van ons London - Cape Town team is aanwezig. Incluis Francis Tuthill - en jawel ook onze sympathieke Limburger (jawel) Patrick Beckers die in dienst van TVLimburg en WTV Focus een énorme lens met dito camera hanteert in de wedstrijd. Chris - we zijn hiermee nog niet thuis.

Als het even kan kom ik morgen vanop het schip bij jullie terug met wat meer info.

Het is stilaan het moment om opnieuw de kaarsen te laten branden - ik denk dat we dit erg nodig zullen hebben.

Tot gauw vanuit Perpignan.

Alltrack team

René


 
Terug naar vorige pagina