Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


29-12-2012 Africa Eco Race Moe maar gelukkig

Dat is wat we vanavond zijn na een eerste echte test.  400 km étappe spéciale met een 30 tal km franchissement de dunes.

 Voor Joost starten namen van formaat.  JL Schlesser (Buggy) opent de piste gevolgd door J. Loomans (met hetzelfde apparaat), Péllechet (met hetzelfde apparaat), Zapletal met een Hummer en dan Joost.

Joost kwam binnen op een fortuinlijke derde plaats maar we moeten nog de fotofinish bekijken.   

Jacques : we hebben erg rap gereden.  De duinen waren zwaar - fysisch erg zwaar - maar de auto rijdt goed.  We reden met momenten erg rap en mijns inziens te rap.  Het gat van het apparaat slingert erg ver in de bochten en vergt een goed stuurmanswerk.  En als het gat niet slingert gaat het af en toe gevaarlijk in de lucht.  We zijn gestart met 7 banden  op 2 kg en hebben niet gelost.  We zijn echter slechts met 6 banden aangekomen.  Ik heb tot verwondering van Joost maar 4 keer gemist op het parcours en ben erg tevreden.  In Ieper mis ik bijna niet maar daar hangen overal rode en witte linten langs de weg.  Met een goede bril rij je daar nauwelijks verkeerd.  Hier hangen tot mijn grote verwondering geen linten langs het parcours en moet ik Joost caps geven.  Gelukkig expliceerde de persauto mij afdoende wat caps zijn.  Maar we zijn er heelhuids geraakt.  Ik heb mij vandaag geamuseerd maar toch was er stress omdat ik niet zeker was van de nafte.  Af en toe moest ik Joost intomen want de wegen zijn hier zoals in Kenya maar we rijden 50 per uur raper. Morgen rij ik meer op mijn gemak. Als ik nog even mag de lieve groeten doen aan mijn allerliefste moeder wiens verjaardag ik helaas moet missen maar ik ben - net als het hele team overigens - met mijn gedachten bij haar.  Drie kussen van ieder van ons. 

 Proficiat mama Castelijn want je hebt een flinke zoon gebaard.  Hij doet erg zijn best.  Overal heb ik de indruk.

 Joost : Het was een eerste ervaring met de Hilux.  Voorlopig erg betrouwbaar en een top koersmachien.  Het is niet gelofelijk dat er dergelijke sterke auto's worden gemaakt. Hoe rapper je rijdt hoe meer dit vergt van uw fysieke conditie.  Het is erg zwaar.  Gelukkig konden we kundig getraind worden door Lieven Maesschalck.  Dat was geen overbodige luxe.  Maar de koers is nog ver en lang.  De sfeer in het team is top en we komen nog altijd goed overeen - niettegenstaande Jacques vandaag 4 keer gemist heeft van parcours.  Dat is bijna 5 keer te veel.  Maar ik vergeef het hem omdat het vandaag de verjaardag is van zijn moeder en we beleefd moeten blijven.

 Tot onze verwondering staat Joost derde en dat is beter dan gepeist.  Met een nieuwe auto - die nog op rodage draait en morgen pas met aangepaste elektronika voluit kan rijden.  Er wachten een nieuwe duinenrij in de Erg Chegaga.  Deze worden genomen van de slechte kant.  Dus morgen is het barsten of plooien, bevestigen of was het vandaag een chanseslag.

 In elk geval is de temperatuur vanavond in het bivak een stuk warmer en is iedereen op tijd aangekomen.  Catering o - p tijd, PC op tijd en wij ?  Wij zullen op tijd in onze nest kruipen en dromen van thuis want dat missen we erg ...

René

 

 

 


 
Terug naar vorige pagina