Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


03-01-2013 Africa Eco Race Rustdag - revisited

Goede middag beste lezers. Middag ? jawel want we rusten uit in Dahkla. Een stad in de Westelijke Sahara - gecontroleerd door de Verenigde Naties, begeerd en beheerd door Marokko - een streek waar de Marokkaanse koning in 1958 met 100.000 man te voet arriveerde om de regio in te nemen. Als je het mij vraagt lukt dat aardig. Een fiscaal paradijs waar taxen en belastingen geen koning zijn. Diesel aan de pomp ? 0.55 Euro per liter. We hebben er een kamion of 4 van gekocht - kwestie van de rally kas te spijzen. Auto vol tanken ? 50 Euro - geef toe er zijn slechtere dingen in het leven.

Gisteren hebben de konijnen 2 platte banden gereden. Als je weet dat dit 5 minuten duurt om te vervangen (Joost zijne rug doet pijn en hij staat tamelijk snel paraat aan de knop van de pneumatische krik - en Jacques doet al de rest - wat zijn fysieke conditie razendsnel op pijl aan het brengen is) dan begrijp je dat de Toyota rijders vandaag op een comfortabele derde plaats zouden staan. Maar het mag niet zijn. Bovendien rijden de jongens op eieren want risico's nemen met maar 1 reservewiel meer in de bak langs achteren, dat zit er niet in.

Toch gaat het loeiend hard. Hun haren staan er niet van recht omdat ze tamelijk kort geschoren zijn maar het kleur van het aangezicht van de copiloot uit Bavikhove begint vervaarlijk richting tomaat uit te zien op het einde van elke etappe spéciale. We gieten de jongens onmiddellijk vol met frisse cola - en het resultaat is onmiddellijk zichtbaar want je ziet streep per streep het kleur van het front van Jacques terug op normaal komen.

Schrijver dezer is verantwoordelijk voor de drank aan boord. We moeten Jacques waarempel aanmoedigen om meer te drinken - heb je van zijn leven ... - Jacques vroeg me vrouwlief Kate uitdrukkelijk nog eens te bevestigen dat we hem aanmoedigen om (nog) meer te drinken. Kaatje wees gerust want in zijn linkertank zit Aquarius en in de rechterkant plat water.

Inmiddels zijn Jackie en zijn copiloot naar huis wegens familiale redenen. Spijtig want we hadden ons graag met die jongens gemeten. Jackie het is een genoegen om je steeds als tegenstander maar vooral als vriend te ontmoeten. Sterkte - we missen je en tot binnenkort.

De rustdag wordt door de mekano's aangewend om de auto verder af te stellen. Die platte banden zijn wellicht oorzaak van verkeerde afstelling en aangezien we de auto slechts 24 uur voor aanvang van de wedstrijd ter beschikking kregen hebben Egfried, Dominique en Ben het nodige werk om het euvel te verhelpen. Vandaag krijgen ze assist van een bezoeker uit België. Steven Vyncke is namelijk aangekomen met vers ondergoed uit Belgenland. Een welkome verfrissing want na een week beginnen enkelen toch wel onaangename geurtjes te verspreiden. Nu als je alletwee stinkt in de auto is dat zo erg niet.

Rustdag is dus ook de ideale gelegenheid om een hotelletje te zoeken en een lange douche te nemen. Je merkt onmiddellijk aan de houding van de receptionist dat er iets niet pluis is want quasi onmiddellijk zet hij 2 stappen achteruit tijdens de contactname. Al gauw wordt de sleutel overhandigt en verdwijn je in de badkamer. Het is vreemd maar tijdens de eerste douche stel je vast dat het sop richting afvoer redelijk bruin is. Je bekijkt dan met één oog wat er uit de sproeikop komt en dat vocht ziet er op het eerste zicht redelijk normaal uit.

Een tweede beurt is al veel redelijker - maar het is toch slechts tijdens een derde opéénvolgende beurt dat je zeepklontje begint te schuimen en het sopje richting afvoer een normale kleur van wit schuim met heerlijke belletjes het bewijs levert dat het meeste vuil van je lijf verdwenen is.

Proper en vol goede moed genieten we van welverdiende rust. De frigo wordt aangevuld. De strategie voor het tweede deel wordt druk overlegd. Bandendruk, hoogte van het apparaat, verbruik van de auto, contact met Overdrive, enzovoort - het is toch wel een apart wereldje waar iedereen een eigen mening heeft wat leidt tot ellenlange maar boeiende discussies.

Dank nog ne keer voor alle aanmoedigingen in het gastenboek. En speciaal aan Firmin die we uitnodigen om samen met Chris in de put 19 te Knokke een Cristalleke te drinken op ons kosten - kwestie van mekaar beter te leren kennen.

Morgen een lange ambetante dag. Grens oversteken met Mauretanië, dan begrijp je het wel zeker ??? Ik heb internet verbinding uit het bivak en zal indien mogelijk terugkomen met het laatste - en we hopen - erg goede nieuws

Aan de flutterbijen en alle supporters - tot morgen - vergeet de kaarsen niet, en een gebedje op de knieën - ge weet nooit waarvoor het goed is.

Eric en René

xxx


 
Terug naar vorige pagina