Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


07-01-2013 Africa Eco race Afvallings race (letterlijk en figuurlijk)

Afvallingsrace.

Moe maar overgelukkig komen Joost en Jacques gisteren het bivak binnen gedonderd.

Neen, de Westvlaamse Bourgondiër is niet te oud voor de Dakar. Duinen, zand. Stenen en 430 km waren een cocktail die slechts de sterkste magen konden trotseren.

En plots duiken we de top 3 algemeen weer binnen, op 10 minuten van de tweede plaats. Schlesser verslaan zit er niet in want die rijdt bijna buiten wedstrijd. Maar die tweede plaats zouden we graag pakken.

Erg gelukkige gezichten. Ik hoorde Jacques fluiten onder de warme douche in een voor de gelegenheid gehuurd pand. Het bruine sopje dat van zijn lichaam dwarrelde kon hem geen fluit schelen. Scheren want winnaars moeten er netjes uitzien.

Ondertussen trotseerde het service team een heuse zandstorm. Bivaktent maar ook onze tent tegen de grond. Een kg of 5 zand in de slaapzak. Je hoort het zand schrapen tussen benen en oksels. De blauwe stoelekens nochtans met veel liefde meegegeven zijn nu bruin geworden, en de poten gezandstraald. We hebben een nieuw ontwerp voor Knol of Axel Vervoort denk ik.

De sfeer in de camion is erg goed. Egfried: "Ben, mag ik uw tang even lenen?" Ben: "ik ben ze aan het opbellen maar ze antwoordt niet". Tot straks voor het verslag van de dag.

René


 
Terug naar vorige pagina