Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


08-01-2013 Africa Eco Race Les jeux sont faits

Goede avond.

Op 150 km van Dakar zijn de kaarten gespeeld. Om het op zijn Frans te zeggen : les jeux sont faits. De voorlaatste etappe een Belgische overwinning want Joost en Jacques reden de snelste tijd en schuiven een plaats op in de ranking. Ze staan derde algemeen bij de auto's en eerste 4x4.

Joost: Dank zij de de speciale banden en het uitstekende werk van mijn navigator kwamen we steeds beter in de wedstrijd. De wagen loopt prima en behalve de vele platte banden en een probleempje met de versnellingspook hadden we nauwelijks problemen.

Jacques : Het was een eerste kennismaking met zand in een erg competitieve auto. Joost is een prima piloot en de Toyota een rasbeest. Met een betere voorbereiding waren we ongetwijfeld dichter geƫindigd. Het persteam maakt het ruige leven wat draaglijker met een schitterende bak catering en koele drank.

Joost : zonder mijn vrienden van het service team die mij trouw volgen en de jongens in de persauto zou ik hier niet meer aan beginnen. Ze zorgen voor een weinig comfort die een Dakar echt super maakt. Of ik nog terugkom hangt ook in grote mate van hen af.

Jacques : enig vergelijk met het race werk uit Ieper of zelfs uit London - Cape Town kan je echt niet maken. Je moet super geconcentreerd zijn in de nota's want verkennen kan je niet. De snelheden zijn gezien het terrein duizelingwekkend en een kleine navigatiefout kan uren kosten.

De jongens trekken morgen naar Dakar waar hen de aankomst wacht op le Lac Rose na een demonstratie etappe die niet meer meetelt voor het classement met onmiddellijk erna de prijsuitreiking.

Joost : de etappes van 200 km liggen me goed en het zanderig terrein is ook aan mij besteed. Maar we reden vandaag echt op limiet van mens en machine. De Westvlaamse Bourgondiƫr is dus toch nog niet versleten.

Morgen kom ik graag terug met slotbeschouwingen en een paar foto's van het podium. En let wel de kaarsen worden maar gedoofd morgen als ik het schrijf en niet eerder.

Dikke zoenen aan de Flutterbijen, en andere supporters voor zover het vrouwen zijn. Een stevige handdruk en een dikke merci voor als het mannen zijn ...


 
Terug naar vorige pagina