Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


10-01-2013 Africa Eco Race Het ultieme verslag

De laatste rit rond de Lac Rose was een vaartje naar de hand van co Jacques.  Een korte Etappe van 25 km.  Linten overal.  Je kon niet missen - ik moet toegeven dat Jacques de co is die het minst gemist heeft in deze Ecorace met uitzondering van de co van Schlesser waarvan we vermoeden dat hij met een andere road book reed.

Rechtuit en rechtaan - blik op oneindig, verstand op nul en de gasse op het einde.  Zo zijn onze konijnen vertrokken over het strand van Dakar.  12 kilometer volle meute - met aan het wiel niemand minder dan Schless.  De top van de Toy bereik je na 7 seconden en bedraagt 165 km/uur.  De top van Schless bereik je na 9 seconden maar bedraagt 210 km/uur.  Dan heb je wel begrepen dat het gewonnen spel is.

Toch rijdt Joost met een spectaculaire bocht na 12 km de Fransman in de duinen voorbij.  De Toyota brult zijn 8 cylinders uit zijn keel, terwijl de Franse Buggy niet afgeeft.  Sportief als hij is laat Joost de winnaar voorbij komen en met een vaart van maximum snelheid racen de autos over de paden ronden de Lac Rose naar de aankomst.

De Flamingo's zijn de talrijkste supporters maar aan de aankomst staan toch een paar duizend man vol verwondering en ongeloof het aankomend gedonder te bekijken.  Schles komt tegen 200 per uur over de aankomst en gaat in de remmen kort gevolgd door de Gullegemnaar die hem sportief als eerste over de meet laat glijden.

5de plaats algemeen - met voor hem 2 kamions (die niet meedoen in dat klassement)  - dus een scratch 3de plaats.  De champagne spuit in het rond (het was goedkoop, warm en plakkerig spul) deed de talrijke Vlamingen mee genieten van het spectakel.

Kleine domper op de feestvreugde waren vader en zoon (Ronny en Bas) uit Koksijde die hun Cras bolide (gehuurd bij AD sport) op 5 km voor de aankomst op hun dak legden.  Gelukkig niet gekwetst maar sponsor en vrouwlief waren aangedaan.  We hebben hen een echt glaasje champagne aangeboden en toen kon het feest beginnen.

We hebben dan een visje gegeten, een glaasje gedronken - de zwan worsten overboord gegooid en het laatste van de frigo ... aan de Senegalezen uitgedeeld.

We weten nu niet - en dat was menig item van discussie - wie Firmin is, we hebben nu toch al uitgedokterd dat Flutterby en de Fanclub wellicht dezelfde kwibus is - maar we zouden hen toch graag leren kennen.

Put 19 heeft een gratis vat aangeboden.  We zullen daarop ingaan.  En de fans uitnodigen.  Uiteraard kunnen de fanclub en firmin dan niet ontbreken want we willen echt wel weten wie dat zijn.  Kriske, Caroline, Patrick, Inge, we vermoeden dat jullie hier achter zitten.  Kom ervoor uit en join the club.

Speciaal woordje van dank aan Patje en Gerard (transport en andere diensten), Steven (logistiek) en Bert (webmaster).  Het vat in de put zal te klein zijn - denk ik.  Dank aan onze vrouwtjes dat we dit mogen doen.

En last but not least aan alle sponsors van dit schoon project.

Dank voor de kaarsen, de schiet- en andere gebeden en tot zeer, zeer binnenkort voor een nieuw avontuur.

Joost en Jacques

Eric en René

Ben, Egfried en Dominique


 
Terug naar vorige pagina