Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


09-01-2014 The Big One Hoe het allemaal begon..

Goede avond lieve supporters

Ge moet het u voorstellen. Op een avond zit ik rustig op het terras. De avond valt over Wijtschate (Eigen kweek was toen allang weggelopen). Zonrood boven de Kemmelberg, de geur van opschietende maïs, een kraai komt laag over het terras aangevlogen lonkend naar het veel te grote konijn dat huppelt over het bezaaide land ... Een glaasje (veel te goedkope) witte wijn in de hand. De Standaard raakt maar niet uitgelezen aan de veel te saaie berichten als plots een auto voor de deur stilvalt. In de verte hoor ik gedreven stappen over de kiezels van de oprit ... Ring, wie zou dat kunnen zijn.

Om 9 uur 's avonds nog bezoek dat is ongewoon. Ik doe de deur open en 2 jonge vijftigers maken aanstalten om het huis te betreden. Jacques en Joost en of ze zin hebben in een (goedkoop) glas witte wijn ? Neen. Het mag een Havanna Rhum zijn met Cola en een Gin (van Filiers) met Tonic. Alletwee met ijs dat ik niet in huis heb ...

We moeten eens klappen. Zouden we er iets tegen hebben om de Big one mee te doen ? De wadde ? The big one van Sydney naar Londen. Amaai das verre. En hoe gaat dadde ? Rap ! FIA koers met helm en Hansa (met wadde ?) en kostuum en we rijden mee om te winnen. Ziej da zitten ??? Mens hoeveel keer Joost mij die vraag al gesteld heeft, en hoeveel keer ik daarop ja geantwoord heb - je wilt het niet weten.

Me wa gomme wuldre meedoen ? was mijn eerste vraag. We hebben veel toestellen (zo noemt Jacques die dingen) zoals een Alfa Giulia, een geprepareerde VW Iltis van 1979, een Porsche 356, een VW minibus met 4x4, een Toyota 75 - allé een beetje van alles maar weinig dat sexy genoeg is om Eric (Claeys) ervan te overtuigen mee te doen. Jah zonder Eric met die mannen meegaan - dat kan alleen in een kamion.

De zoektocht begon in Engeland - Audi urquattro - dat genoot de voorkeur. Of een BMW 325 X, en een BMW X 3 met nafte, of een RangeRover Classic - ze zouden ons zien komen, maar voor hoelang ???, Een Porsche 911 - C4 maar geen plekke genoeg ..., Een ... tiens waarom gene nieuwe Hilux kopen en die met de toestellen van Kaapstad ombouwen tot een betrouwbare partner en meerijden in de Regularity Challenge ??? - ook om te winnen ???

Zo geschiedde, en met hulp van Joost en Ben schoot onze Eric in gang en verbouwde een spiksplinternieuwe Hilux 3.0 D tot een racemachine met biekan 250 pk maar vooral met 500 nM koppel. Een boliede met plekke voor een frigo en voor alle wisselstukken die de Porsche van Joost nodig zou hebben. Want de rit is lang, challenging en vol met voorziene en onvoorziene obstakels. Grote wielen, een Reiger onderstel, een rolkooi, een onderbouw van bij Espeel, meterkes, tellerkes, terra en andere trips zouden de vierwieler een serieuze kans moeten geven om de eindmeet te halen en de 2 rappe konijnen van technisch, moreel, liquide en andere bijstand te moeten voldoen.

Het is nog lang en er moet nog veel gebeuren maar Eric heeft niet stilgezeten. Op 12 januari stelt hij het toestel voor aan Jacques en Joost - geladen, fertig en klaar voor de grote strijd. De foto's van de verwonderde menigte liegt er niet om - dit is een prachtig toestel. Een ark van Eric, een plek waar vriend en vijand tot rust komt aan de bar en frigo van de twee ...

Het is nu nog een maand voor de auto's verscheept worden. Ik kom dan terug met een verslag hoe we het (ongetwijfeld hectisch) bij Tuthill gesteld hebben met het toestel dat de rally zal winnen - allé denken we toch.

Eric en René

ps. Aan alle supporters, vrienden maar ook vijanden wensen wij een zalig en gelukkig nieuwjaar. Vol borrelende gezondheid, met veel sportief en ander plezier voor u en uw gezin. Het gaat je allemaal goed in deze toch wel af en toe bizarre wereld. We weten dank voor de kaarsen die je zult kopen en laten branden van 12 april tot 11 mei - het zal nodig zijn ...

 


 
Terug naar vorige pagina