Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


12-04-2014 The Big One Dag 1

Goede avond West Vlaanderen, We hebben net de eerste rally dag achter de rug. Vertrokken heel vroeg in de morgen in Sydney. Joelende mensen die zich afvroegen waarheen de bolides vertrokken gevolgd door een hele schare service en assitentiemensen.

Eerst een verbinding van 200 km richting de bossen van West Sydney. 3 etappes waar Joost zijn Porsche behendig door de dreven van de immense bossen loodst. De afgezaagde tronken vormen links en rechts verborgen obstakels. Jacques schreeuwt hem erdoor met vallen en opstaan. De Porsche brult als nooit tevoren.

Droge grond met een flink pak water erop voelt aan als een zeeplaag. De auto"s laveren met of zonder buis (Westvlaams voor impact) doorheen de bossen en lange weidse vlakten. Wat een gezicht. De koningin van alle rally's heeft een aanvang genomen.

Toch aanzienlijk wat averij en op het moment van dit schrijven zijn nog menig assistentieteams de wonden aan het likken. Een nieuwe voortrein, een paar nieuwe lichten, een nieuwe radiator.

De parc ferme ziet eruit als een garage die minstens al 10 jaar bezig is;

Het eindresultaat ? Joost op een 2de plaats algemeen na een voorzichtige rit, net achter Mark Pickering, de sypathieke Aussie met wie we in het verleden naar Kaapstad reden. De winnaar van de dag betaalt een coupke. Vandaar dat Jacques verkiest van in de schaduw van de kampioen stillekes op te rukken naar de kop van het klassement zonder zijn portefeuille te scheuren.

René en Eric ? die trokken resoluut voor de overwinning en staan in het officieuze classement aan de leiding van de Challenge trophee. De Escort RS 2000 staat gevaarlijk dichtbij. Maar noblesse oblige. We doen rustig voort. De kaarsen werpen hun vruchten af.

We doen morgen voort. Gemotiveerd als we zijn.

De avonden zijn kort want het is om 6 uur donker. De meteo vertelt niets goeds voor morgen en het zal wellicht opnieuw glijden worden van de ene bocht naar de andere. Ondertussen schreef de madam van Flying bark op het blog dat we sypathieke jongens zijn; Dat is een hart onder de riem. Morgen begint het echte werk. Ik hou u uiteraard op de hoogte. Een paar foto's en filmkes moeten u tonen hoe goed we bezig zijn ....

Hou het daar goed in Belgenland. Neen we staan hier niet omgekeerd en de bomen ook niet.

Maar we zijn ver van huis en hebben heimwee naar Kate, Christine, Bieke en Mietje ...

Allttrack team

 


 
Terug naar vorige pagina