Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


19-04-2014 The Big One Dag 8

Good evening Flanders.

Vandaag een dag om niet meer te vergeten. Dwars door de woestijn van Nullarbor. Het Latijn voor 'streek zonder bomen'. En geloof me vrij er staan ook geen bomen. Tegenaan de oceaan, dor, wilde beesten, Wombats, Skypies natuurlijk maar ook ingevoerde kamelen. De thermometer wijst op het middaguur gevaarlijk 30 graden aan. Weetjewel het is herfst. De bladeren vallen van de bomen en de jagers vieren hoogtij. 1000 km hebben we gefietst. Eerst een spéciale van 100 km met wisselende landschappen. De maximum snelheden van de konijnen zijn huiveringwekkend. De Porsche van Connoly klokt soms af op 202 km/uur. Gelukkig dat er geen bomen staan.

Australë is nog maar sedert 1889 door de Engelsen bezet. Niet dat ze altijd schone manieren hadden want de Aboriginals waren met 600.000 en ze zijn nu nog met 180.000. Ze hebben ze allemaal naar het noorden verjaagd (diegene die nog over waren). Ze zitten daar nu nog allemaal samen in niet al te schone omstandigheden. Enkelen van hen hebben universiteit gelopen, en een paar zetelen in het parlement (coöptatie). Een jonge natie dus. Met vooral geïmmigreerde Engelsen. Erg vriendelijk en behulpzaam. We zitten nu op de grens tussen Zuid en West Australië in een 5 sterren zaak. Er liggen echter 4 van die sterren ergens langs de weg en ze schijnen al 50 jaar niet meer.

Vandaag zaten de messen weer tussen de tanden van de konijnen. De eerste etappe niet want Joost is verantwoordelijk en rijdt niet aan 200 per uur door de steppe (mag niet van Christine) maar de tweede etappe werd al de verloren tijd goedgemaakt. De Porsche schuift langzaam maar zeker op in het classement naar top 3. Dat modderbad was onvergeeflijk. Ze rijden gedwee verder richting Perth waar het de ambitie is om de top 3 binnen te duiken. En in Europa pakken we den baai (westvlaams voor gele trui).

De Toy boys hebben nog geen uitslag maar deden het in de eerste spéciale zeer goed en een machine fout in de tweede zal wellicht een paar seconden (10) penalisatie opleveren. We waren uit de veren deze morgen om 5 uur en zijn aangekomen rond 20 uur. We staan morgen terug op rond 5 uur voor een helse rit van 900 km. Dat is immers Sydney-Londen.

Ik heb nog zoveel te vertellen maar we beslisten net om te gaan slapen. Spijtig want de verhalen zijn waanzinnig. Take care daar in de Flanders; We love you all. Joost en zijn Alltrackers XXX

René


 
Terug naar vorige pagina