Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


20-04-2014 The Big One Dag 9

Goede avond

Een bewogen dag. Om 5 uur deze morgen maakt mijn bedgenoot mij wakker. Een half uur voor opstaan. Zijn oorplug links zat te diep in zijn oor dat ze manueel niet meer te verwijderen was. Naar de service truck een tang gaan halen. Met een lamp op mijn hoofd. Een fijne tang gevonden en terug naar de kamer. Eric op zijn zij en ik met zijn bril op mijn hoofd behendig de oorholte binnen met de knipex tang. Na een halve minuut hangt het watten stopsel aan de top van de tang. Gelukkig maar anders zat ik met een dove piloot naast mij die nu al maar half luistert.

Dan maar douchen en opstaan. Er wacht ons een rit van 900 km met 2 etappes. Bij de Toy boys verloopt alles op schema. Ruim om kop en elke dag een paar seconden straftijd. Er rijdt een koppel bij die alleen Australië doet en het erg goed doet. Zo goed dat ze deze avond een wiel verloren hebben. Meevoelend als we zijn zijn we terug gereden en het team terug op poten gezet. Op een minuut of vijf was de klus geklaard en zit het koppel terug op schema.

De Porsche rijdt de ene scratch na de andere aan mekaar. Vandaag 2 minuten teruggenomen. De weg is inderdaad nog lang. De konijnen komen goed overeen en dat is al heel wat. Joost pusht Jacques iedere avond richting slaapkamer. Maar geen nood ze slapen alle twee appart.

Ons service team is vanavond de dorpskern van Kalgoorly aan het verkennen. Ze hebben het naar mijn gevoel niet goed begrepen. We vroegen hen de start te gaan verkennen maar ze zijn gewassen en gekleed vertrokken richting duisternis. Geen nood Shirley want ze moeten om 11 uur thuis zijn.

Maar het is een beloning want ze moesten een oliekoeler van de Porsche vervangen na wat zoekwerk. Een steen was het de duivel van de ergernis.

Het parcours vandaag was subliem. Een afwisseling van steppe, toendra, zoutvlakten, stenen en veel skippies. In de wedstrijd zag Eric zeker een tiental exemplaren de auto flankeren. Een eigenaardig gezicht. Zandpistes wisselen af met stenen, rotsblokken, putten van een meter diep, kale bossen en eindeloze vlaktes. De snelheden zijn duizelingwekkend en de Volvo"s en de Mustangs moe en afgepeigerd. De lasposten doen overuren in het bivak en de banden zien er niet uit. Maar we doen naarstig voort.

We verlangen naar onze vrouwkes die ons straks komen vervoegen en een vers service team met Patrick Beckers en Patrick Ampe die een nieuwe service truck naar Ankara brengen en die op dit eigenste moment aan het vertrekken zijn. Werken op Pasen.

Gerard en Bert maken zich ook klaar om het team te vervoegen en assist te verlenen in Ankara want de toestellen zijn toe aan een smeer en smoutbeurt.

Dank aan de comments op het gastenboek. We hebben een nieuwe fanclub in Gullegem (wie zou dat nu weer kunnen zijn ?). De novenen en andere kaarsen laten branden. Niet voor de warmte maar voor de gezelligheid want hier is het overdag meer dan 30 graden.

Dikke knuffels en tot morgen - Alltrack.

René


 
Terug naar vorige pagina