Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


23-04-2014 The Big One Dag 12

Houston we have a problem

Gisteren reden we 2 boucles af in Boddington - echt wel bekend door WRC rally rijders. Er staat overigens op u-tube een filmke van Mc Rae op datzelfde parcours in een Subaru. Niet aangeraden voor gevoelige magen.

De Porsche danste als een ballerina over het parcours. Springen met ambities van een hert en glijden van links naar rechts zoals onze goede vriend Vandeperre op de ijspiste. Nog maar weinig dergelijk schouwspel gezien. De Porsche wint de 2de boucle met glans tot benijd van vriend en vijand. So what is the problem than ???

Jacques rijdt 3 minuten te vroeg binnen op de etappe. En de konijnen krijgen meteen 6 minuten penaliteit. Een te zware sanctie vinden we met zijn allen voor een menselijke fout (wie maakt er nu geen fouten in dergelijke stressie omstandigheden) zonder dat de Porsche er een voordeel kon uithalen.

Het moraal staat onder nul, en dat is volledig normaal voor een team waar de overwinning maar net genoeg was. Maar we zitten nu in Perth, hebben een lange nacht kunnen slapen want straks vliegen we naar Ankara waar ons nog een rustdag te wachten staat. Het zijn zaken waar tijd kan helen en bovendien is de rit nog lang en kan de concurrentie ook tegen een dijk van problemen aan lopen.

Eric daarentegen stuurde de Toyota doorheen het bos. Mens en machine bereikten de grens want de opgelegde snelheid was 69 en 70 km/uur. Als je weet dat de koersauto's met honderden pk's een gemiddelde bereiken van amper 80 km/uur ... Als eerste regularity auto kwamen we dicht bij de Escort van de Turken die in koers 3 minuten voor ons gestart waren. Eric heeft na de aankomst zijn schoenen afgedaan en er kwam doemp uit. De Toyota liet via zijn koelschroef weten dat hij met de omstandigheden helemaal niet akkoord was maar ook dat werd ons na een kwartierke vergeven.

Met al dat gehavend materiaal zijn we dan naar Perth Airport gereden waar de service Van overgeladen werd in en op de Hilux. Deze laatste liet meteen weten dat hij niet akkoord was door op zijn achterste te gaan zitten.

Vanavond zijn we voor 24 uur niet bereikbaar maar in Ankara komen we bij jullie terug.

Groeten uit Perth van het Alltrack team

René


 
Terug naar vorige pagina