Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


03-05-2014 The Big One Dag 22

Ben, de redder in nood.

5 uur 'smorgens. Je wilt niet weten welk een lawaai de wekker van Eric maakt. Godver ... smijt hem weg. Na een frisse douche en het snel inpakken zijn we opnieuw klaar om te vertrekken. Eric, hoe moei die deure opendoen ? Na vergeefse pogingen bel ik naar de hotelreceptie met de bede om ons deur te willen openen. Na drie minuten staat een Krowaat of is het een Karwaat te futselen aan de deur. We will bring man with toel. Dit duurt zo een half uur en verschillende deurspecialisten dienen zich aan.

In koers een piloot opsluiten op zijn kamer in volle concentratie dat is geen goed gedacht. Eric, ik zal Ben ne keer bellen. Ei ne koevoet mee ? Joak. We zitten opgesloten in kamer 206. Ik komme sebiet. Ben biedt zich aan, bekijkt de zaak op een professionele manier en zegt dwars door de deur : Ga ne keer weg van de deur - zo verre meuglijk. Met een verschrikkelijke slag vliegt de deur open. De sjambrang lag halfweg de kamer en de deur hebben we zo schoon mogelijk terug in het deurgat gezet. Je kon het bijna niet meer zien dat Ben er zich had mee gemoeid.

En nu de wedstrijd. 4 spéciallekes om u tegen te zeggen. En de weermaker speelde ook mee. Gieten, akers (westvlaams voor emmers) achtereen. Man, man, man. De bergwegen lagen er spekglad bij; Alom twijfel. Banden ??? Maar ook bij de concurrentie voelen ze de hete asem van onze vriend Joost. De leider kreeg vandaag meer dan 4 seconden per kilometer op zijn teljoor en Pickering moest ook bijna 4 minuten inleveren zodat we beslist de tweede plaats in Londen willen pakken. Twee Datsuns op de eerste twee plaatsen dat kan toch niet zijn. Neen dat laten we niet toe. Nu moet ik wel toegeven dat Pickering zwaar heeft aangevallen en toch 1 keer heeft rondgestaan. Het zijn wel bloedmooie auto's, die Datsuns alledrie.

De Connoly Porsche reed vandaag verkeerd. De vrouwelijke copilote - daar is helemaal niets mis mee - had den boek averechts vast en ze hebben een spécialleke overgeslagen. Dat kost 35 minuten. Het is daar luid gegaan in de auto en daarna heel stillekes. Ben heeft de meneer getroost (met de koevoet in zijn hand) en Patje Beckers heeft madam Conoly moed ingesproken. We zullen zien als ze nog koppel zullen zijn in Engeland ...

Spijtig van die modderpoel in Australië die onze konijnen (onterecht) 35 minuten heeft gekost. Anders zaten de flessen al in de frigo. De Toyota deed vandaag wat er van hem wordt verwacht. Winnen natuurlijk met slechts 6 seconden straftijd. We staan aan de leiding in het Europees deel met dik 2 minuten voorsprong en met meer dan 10 minuten vanaf Sydney. Zonder zware tegenslag is dit in de sjakosh.

De mercedes 280 sl pagode is er vandaag afgegaan met veel schade. Uit een bocht gevlogen en naast die bocht een diepe gracht met betonblokken erin. Volle meute daarin en daarop vliegen is geen goede strategie. Maar het was spekglad. Vandaar.

Dikke proficiat aan Joost voor zijn 14de dagoverwinning. Minuten terugpakken elke dag je moet het maar doen. Ondertussen is de vergunning van de organisatie in Italië en in Frankrijk ingetrokken zodat we in Transport naar Cardiff rijden en zaterdag en zondag de laatse 5 etappes zullen afrijden.

See you in England. De kaarsen mogen even gedoofd worden tot vrijdag want dan wordt het nog spannend.

René


 
Terug naar vorige pagina