Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


09-05-2014 The Big One Dag 28

Het is stil waar het nooit waait ...

Niets echt boeiend in de Big One. Het weer langs de route is barslecht maar dat hoef ik niet te schrijven.

De activiteiten beperken zich tot het versnijden van droge banden naar natte, het bijvullen van frigo's en het proeven van welke kaas er nu eindelijk in de frigo meegaat en welke er thuisblijft.

Sommigen hebben zich zelfs even thuis gemeld om de papieren op het kantoor effen te leggen en er stillekesaan terug van onder te muizen richting Cardiff. Want daar zal het straks gaan gebeuren zie.

Oldholm op 1 met een Datsun 260 Z gevolgd op 9 minuten door Mark Pickering met een Datsun 240 Z (Fairladys dus) en 11 minuten op Joost Van Cauwenberge.

5 étappes resten er ons nog, samen goed voor 125 km. Een seconde per km pakken op Pickering - is veel maar haalbaar. 5 seconden pakken per km op Oldholm, dat is zonder kraaienpoten niet te doen. Maar voor die tweede plaats wordt het nog spannend. De teams lopen nerveus op en neer. Taktiek wordt fluisterend besproken. Taktiek bij droog weer en taktiek bij nat. Als het maar met bakken uit de lucht valt - en als we de Datsun eens in de fout dwongen ???

Dat zijn zo van die momenten waar je zelfs Christus zou raadplegen om wat goede raad. Maar ja die is al een tijdje dood zeker ?!?

De Toyboys ondertussen lezen de krant, raadplegen het menu voor vanavond en piepen ook even in de wijnkaart, om dan toch te beslissen dat het Gin en Tonic wordt en dan vroeg in bed. Want morgen zullen we de voorsprong verdedigen en hopelijk zondag met de overwinning naar huis trekken. Hopelijk want elke km moet gereden worden.

Voor de inwoners van Dottenijs - niets van aantrekken. Verlies inkasseren en zien dat het de volgende keer beter wordt. En vooral leren uit schoonheidsfoutjes. Nachtelijke escapades en zwaaien naar fotografen zijn in de rally verboden terrein vanaf nu. Filiers is de beste. Hij maakt en verkoopt drank aan al de concurrenten. Zelf zit hij aan de pure tonic en 's anderendaags gaan lopen met een volle kassa en de beker van de overwinning.

En dan nog Peking-Parijs ? De discussie hierover zullen we nog een beetje intern voeren. Eerst dit hier afwerken en het mooi vragen thuis of we wel mogen. Want ons vrouwkes hebben ons weeral wekenlang moeten (of mogen) missen ...

Tot morgen - hopelijk met wat goed nieuws.

Patrick, let het vat en de nootjes al maar gereed. Het zou goed kunnen dat we volgende week even binnenkomen met een beker en schoon volk.

Alltrackers

ps. Zet de kaarsen maar terug klaar. Morgenvroeg aansteken - om 16 uur is de laatste étappe spéciale gereden.


 
Terug naar vorige pagina