Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


09-06-2016 Peking to Paris Mark Pickering

Goede avond, 
Een momentje rust in Moscou - tussen 2 vluchten - word ik opgewekt door een vreemd geluid in mijn platte wipmachine (iPad). Of webmachine beter gezegd. 

Mark Pickering en Dave Boddy. Die jongens hebben we een eerste keer ontmoet in 2012 in London - Cape Town. 
Een tweede keer in 2014 in Sydney Londen. Nu doen ze weer mee zeker ??? 
Dus een derde keer goede keer. 

De eerste keer onaangename kennismaking in 2012 moet ik zeggen. Joost op onverhard met de Porsche in de etappe speciale. Volle bak. Jacques - jongens toch - navigeert verkeerd en Joost draaien. Terug volle bak. Pickering volgt. Nog vollere bak. Volgt het spoor van Joost want die rijdt nooit mis. Tot die 2 mekaar tegenkomen in een draai. Geen probleem zou je denken ware het niet dat Pick een Aussie is en met een rechts stuur rijdt. Joost dus met een links stuur. Joost wijkt uit naar rechts. Pick ook naar rechts. Met een verschrikkelijke buis tot gevolg. Allé weer werk aan de winkel voor de mekanos. Dat jaar hebben we er niet meer tegen gesproken - tegen die Aussies. 

In 2014 hebben we ze ontmoet in Sydney. Daar speelden ze thuis. Ze boden ons bij aankomst een Gin en Tonic aan. En dat deed de druppel overlopen natuurlijk. Gin en tonic langs de weg altijd en overal. Zodanig veel dat hun ogen 's morgens waterig uitzagen. En dat ze in extremis de tweede plaats ... Aan Joost verloren natuurlijk. 

Nu wachten ze in Peking en willen ze met Joost, Jacques, Eric en René een teamke maken. Het G&T team. Eric denkt dat G&T staat voor grote tsjoolders maar wij weten beter natuurlijk. 

Die Aussies voelen zich ook een beetje Belg - ze hebben ons goed geholpen in Ieper in 1918 en de Duitsers rake klappen uitgedeeld in september aan het polygoonbos in Zonnebeke. Ook dat mogen we niet vergeten. Maar dat is andere koek natuurlijk. Ik gids jullie daar graag es rond als we terug zijn in Belgenland. 

De Fanclub, Firmin, Put 19 - die zal wel stillekes worden zeker met dat vat dat er nooit gekomen is - ook onze Nederlandse supporters - slaap zacht. 

Ik hoop dat de kaarsen al op de commode staan met de surfers erbij. En laat jullie stemmen maar weergalmen in het gastenboek 

Eric en René uit Moskou - former USSR xx

 
Terug naar vorige pagina