Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


10-06-2016 Peking to Paris China...

Het is geen sinecure om in het land van de draak te geraken met ons verhaal. 
Je moet es proberen wijsmaken aan een Chinees dat je naar Peking zult vliegen en met de auto zult terugkomen. Met alle Chinezen, maar niet met den deze luidt het antwoord steevast. 

Vooral ook niet als je aan de in checkbalie staat met een ticket van de dag ervoor. Dat begrijpen ze ook niet goed. Dus Neen, het was geen snoepreistoestand. Veeleer één met vallen en opstaan. 

Maar we zijn er geraakt en dat is het voornaamste. 
Joost en Jacques aangetroffen in de stad van 24 mio inwoners. Het was zoeken in dat mierennest. 
Net en keurig uitgedost in hun mooie blauwe outfit.  En je leert ook nieuwe mensen kennen. Zoals de broer Faymondville bvb. 
Nette burgers uit de Oostkantons die subiet aan hun allereerste rally zullen beginnen. 

Stevige kerels die tegen een ferm glas wijn kunnen en die onze Jacques en Joost zullen proberen het vuur aan de schenen leggen. Ze hebben alvast gekozen voor een ... Mercedes 450 SLC. Om ze te verslaan moeten we alvast met gelijke wapens strijden hebben ze wellicht gedacht. 

Maar we zien ook oude kennissen. Patrick en Christine Sommer in de VW Karmann Ghia uit London Kaapstad en Max, de Aussie met een Vauxhall die we ook ontmoet hebben in een ver verleden. 

Straks halen we de auto"s op in dat mierennest van onleesbare tekens. Op naar de haven. Politie, papieren, vergunningen, VISA, zelfs de naam van uw schoonmoeder hebben ze nodig met haar schoenmaat dan nog wel. 

De politie heeft de groep uitvoerig gebrieft hoe er gereden dient te worden op Chinese wegen. "When led light shows you stop, when olange light shows you also stop but when gleen light shows you go. The maximum speed on motolways is about 120 km pel houl".Iemand in de zaal vroeg : About ? What do you mean ... 

Morgen groot bezoek uit. Belgenland want mijn halve trouwboek komt mij vergezellen. Niet dat ze gek is op de Datsun. Maar we hebben een tweede challenge ingebouwd. Een koerske in de koers zeg maar. Om ter eerst in Moskou. Wij met de Datsun en zij met de trein. Laat dat straks de rode draad worden in het verhaal. 

Benieuwd naar wat komen zal maar we zullen het allemaal vertellen. 

 Tot morgen van de Belgen in China xx

 
Terug naar vorige pagina