Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


28-06-2016 Peking to Paris Scratch

Goede avond,

We zijn inderdaad aangekomen in Ekaterineburg.  De stad waar de laatste Tsaar Romanov in 1917 samen met zijn echtgenote, zijn 4 dochters en zijn zoon zijn omgebracht.  Een kerk herinnert ons aan de wreedheden en de tsaar is slechts een paar jaar geleden opgegraven en in ere hersteld.  Ekaterineburg is een jonge mijnstad.  Boordevol ertsen.  Een moderne stad waar menig multinational kantoren heeft.  Wij slapen in de Hyatt, een hotel met 20 verdiepingen dat een goed uitzicht biedt op de omgeving.

Joost en Jacques zijn terug in business.  Met een luid ronkende motor hoog in de toeren begonnen ze voor het eerst als aspirant winnaar aan de speciale.  Dartelend als een hinde over het parcours.  Honderden mensen langs de weg keken bewonderend op van zoveel geweld.  De concurrentie heeft het geweten.  4 en meer seconden op hun teljoor per kilometer.  Spijtig waren het korte etappes maar het doet toch even veel deugd.

De patatten van gisteren zijn misschien maar planterkes maar het waren er veel.  En iedereen kreeg ervan.  Ook de rode Belgishe Datsun.  Rood van schaamte zeiden er een paar met fluisterende stem.  Deze laatste rijdt op veiligheid, en dat loont want de achtervolgende en hevig aanvallende Mustang  kwam 'met luid gegrom van de grond en eindigde met een luide buis (West-Vlaams voor een hevige knal) op zijn neus terecht en moest naar de shop voor groot onderhoud.  Te laat ingeklokt en 12 uur straftijd en 30 plaatsen of iets dergelijks achteruit.  Einde classement ...

Verder een lange verbindingsrit doorheen dode bossen, taiga en toendra, om onze dagelijkse portie regen niet te vergeten uiteraard.  Met temperaturen amper rond 15 graden.

Het eten in Rusland ?  Bulgaars is lekker.  Servische wijn ook en een goed stuk vlees.  Al de rest MOET je laten liggen.  De woningbouw zijn oude verleten Dacia"s waar we in België de veestapel niet in stationeren.  Armoede troef dus en een land geteisterd door de onderdrukking van de Tsaren gevolgd door het mislukken van het communisme.  Enkelingen kopen met westkapitaal de exploitatie op van mijnen en boeren zich steenrijk.  Maar de bevolking is nors, vies en niet vrolijk.  Nochtans heeft iedereen een sat schotel en een iPad in huis ... Stof om een explosie te veroorzaken dus.

Morgen opnieuw een verbinding richting Parijs maar overmorgen zijn er 4 spéciales en gaan we er weer voluit tegenaan.  Deze keer met onze joker (Joost en Jacques).  Je ziet dat het branden van kaarsen geholpen heeft.  Tot morgen.

René

 
Terug naar vorige pagina