Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


03-07-2016 Peking to Paris René Clarkson

Het is beter laat dan nooit. Om 19u en iets binnen. 
Eric zat 12 uur achter de volant vandaag. Amaai, in een zengende hitte. 

Een paar antwoorden op het gastenboek. Neen zusje, gene sex maar six. En we houden die plaats niet want achter ons komen 2 rallyrijders met ne pedigree van hier tot in Tokyo en bovendien hebben ze minstens 100 paarden meer en remmen dubbel zo groot als de onze. De snelheidsritten worden in hoofdzaak op circuits gereden en we maken geen schijn van kans. Als er voor ons iemand uitvalt kunnen we opschuiven maar anders onmogelijk. 

En Patrick de European challenge is het kampioenschap dat ze in Peking in het leven geroepen hebben. We strijden nu om de Asian Challenge en straks de Europese. Joost maakt daar een serieuze kans maar hij is nu naar een of andere lokale garage !Dumaretski or zoiets geloof ik) nabij Minsk en daar zouden ze de auto terug op orde krijgen zegt men. 

Ondertussen geniet het paartje van een leuk hotelletje, een aardappeltje met viseikes, en een stukske vis aan het spit met een lokale Chablis dat is nooit mis. Jacques mist zijn stukske kaas - ge weet dat er een boycot is en de kaas erg gegeerd en onvindbaar. Voor de rest gaat het goed. 

Vandaag volle zon en warm weer met een Vlaamse Drache op ons hoofd net voor de etappe speciale. 
Wij zitten in het zonnetje langs de Volga met een ijskoude drink - maar na 12 uur in ons ijzeren nest is dat geen overbodige luxe.

Een anekdote die wellicht de juniors Van Cauwenberge in Gullegem zal amuseren. Ik zit een paar dagen geleden in een bar te nippen aan een Gin en Tonic terwijl ik het verslag op Alltrack aan het schrijven ben. Een tafel naast mij zitten 2 jongere dametjes te gluren. Ik let er niet op maar kijk soms wel even op en dan draaien ze zich onmiddellijk om ; Na 10 minuten komt er ééntje van die 2 in perfect Engels vragen of ze met 'mij op de foto mag. Ik stem onmiddellijk in - uiteraard - en vraag benieuwd naar het waarom. Mister Clarkson, zegt de juffrouw, we are great fans of you. Can I say Jeremy. Ik ben onmiddellijk op mijn poten gevallen en heb gezegd - of course you can. 
Wat later in de lift vertelden ze ge-exiteerd aan Mark Pickering dat ze op de foto mochten met die kerel van Top Gear. 
Zo zie je maar hoe je met kleine dingen mensen gelukkig kunt maken nietwaar ... 

Tomorrowland 2 etappes op het circuit. Goodbye zesde plaats maar we doen verder voor wat we waard zijn. 

Geniet van het zonnetje in België en tot morgen.

 
Terug naar vorige pagina