Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


07-07-2016 Peking to Paris Grenzeloos

Met grenzen moet je grenzeloos veel geduld hebben. 
In Wit Rusland is dat niet anders. In Polen ook niet - maar tussen die 2 landen is er precies iets niet pluis. 

Het duurde meer dan 3 uur - 6 keer koffer openmaken, honden die snuffelen, ook op plaatsen die je niet zo graag hebt, eindeloze files boze mensen, regen met bakken - allé geen moment om blij mee te zijn. 

Sir, Datsun is that from Mercedes ? Yes. Ok What model ? Red model. OK. Where chassis nummer ? On chassis. Ok can you show ? No. Ok. Is there other Mercedes Datsun in rally ? No, the others are fake and from Toyota. Oh really ?? En met grote stap haaste de douanier zich richting Engelse blauwe Datsun - die kon er niet mee lachen. 

We zijn toch naar de ingang gereden voor de diplomaten - en het is nog gelukt ook. Maar is dat toch een onzin om 3 uur te moeten aanschuiven om ergens buiten te geraken. 

Polen is een erg mooi en bijna welvarend land geworden. De oude huizen van 20 jaar geleden zijn verdwenen en overal staan her en der nieuwe huisjes met een tuintje. De lade, Volga, Zastava en Trabant zijn helemaal uit het straatbeeld verdwenen en ook hier mag onze minister es naar de wegen komen kijken. Jawadde. 

Gedisciplineerd rijden is ook de boodschap want meneer de agent kijkt streng toe. Ze vonden ons zo sympathiek dat ze zelfs een foto van ons getrokken hebben. Al weet ik niet of het voor ons of voor onze auto is. 

De Datsun loopt ondanks alles vlekkeloos. Een lager langs achter staat een beetje los en de stuurstang houdt leven. Maar volgens mijn bedgenoot is dat allemaal zo erg niet. 

Morgen 4 spéciales op asfalt - en wij maar rijden op gravelbanden. Maar we zoeken om er te kopen. Wie weet verlaagt onze auto plots met 5 cm en kunnen we terug een beetje meespelen met dat grote geweld. 

Een goede zaak is dat we Joost terugzien. Lager vermaakt en benzinetoevoer opgelost. Hij vertelt me subiet in geuren en kleuren hoe hij dat heeft klaargespeeld. 

De achterruit is er in elk geval uitgeweekt en de koffer is uit zijn krammen geschoten.  
Maar anders ziet er alles goed uit. Jacques ziet het helemaal zitten. De European Challenge is de target. We zullen er met zijn allen voor gaan. 

Als er meer nieuws is kom ik straks nog even terug. 
Hou het daar droog want wij kunnen dat hier niet. 

Eric en René

 
Terug naar vorige pagina