Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


08-07-2016 Peking to Paris over frinjen en goaze geven

Dat Joost en Jacques terug zijn dat bewijzen de uitslagen. 

Dag 1 meteen een lap erop. Drie op vier en de vierde een kilometer achter een concurrent rijden die geen plaats wou maken.

Jacques : ik go em (Joost) moeten inhouden. Joost : ge zult gij mij niet inhouden ventje. Me goan te kje zien. Ak zegge fringen dan moeje fringen ejt verstaan - en oak zegge up de goaze moei der up stampen. In derde een strepe trekken van 15 meter. Da goj doen. Zo heb ik ze nog nooit bezig gehoord. Maar het loont blijkbaar. 

De Datsun bolt rustig voort. Vandaag als zesde vertrokken. En we weten dat we nog 3 plaatsen zullen verliezen - als alles goed gaat natuurlijk. Maar dan slaat het een beetje mee. Het achteropkomend geweld maakt fouten. De Escort gaat eraf - in de gracht en op zijn zijkant met heel wat vertraging en veel schade. De Volvo breekt en sputtert verder doorheen de sp├ęciales. Neemt een paar tijdzones niet en wordt ver achteruitgeslagen. Maar voor ons gaat de mustang eraf. 30 meter diep in een ravijn. Gelukkig niemand gewond maar het had erger kunnen zijn. En dan sta je plots vijfde. 

Dank Aurelie voor je mailtje maar nog zijn we ervan overtuigd dat we die moeilijk kunnen verdedigen omdat de winnaar van vorige editie ons op de hielen zit en zwaar aanvalt. En minuten voorsprong is niet veel. Morgen naar Budapest waar we de auto de nodige verzorgingen zullen moeten geven. Die moet ongetwijfeld aan het infuus ... 

PS Chris toont het goede voorbeeld hoe het moet. Bij de Madonna 70 kaarsen laten branden. 

Een verhaaltje uit de dag. Joost laat iemand voor hem vertrekken - u begrijpt dat we geen namen kunnen willen en durven noemen - en laat 3 minuten tussen. 5-4-3-2-1- go.Reeds vertrouwd met de superbolide scheert het gevaarte weg.

Na 5 km zien ze de auto reeds voor hen rijden en 1 km voor de finish zitten ze erachter. Joost doet verwoede pogingen om het voertuig te oversteken maar het lukt niet. De man wil niet wijken.Toch wordt Joost winnaar van die etappe en rijdt hij met een gemiddelde groter dan 80 km/uur de speciale af. 

Gentlemen als hij is gaat hij beleefd vragen aan de voorganger waarom hij hem niet liet passeren. Ik laat niemand passeren meneer en u ook niet. Waarop Joost koel maar heel beleefd antwoordt. Jamaar meneer je hoeft mij niet te laten passeren. Ik zal u wel opzij duwen als ik denk dat het nodig is.

Alweer goede hechte vrienden bijgemaakt dus en we zijn benieuwd of die kerel wel langs de kant zal gaan vandaag.

Misschien komen we toch es in het nieuws.Eric en ik hebben alvast de plakkers van de sponsors helemaal gepoetst.

 
Terug naar vorige pagina