Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


09-07-2016 Peking to Paris Bandenkeuzes in Budapest

Gisteren was de eerste dag van de rally zonder regen. Kunt ge u dat voorstellen.

Ik zou eerst gene baai meenemen (trui) en gelukkig maar dat ze daar thuis anders over dachten.

Vandaag begon de dag met een flinke portie regen. Miljaar We zagen echt wel uit naar vanavond - rustdag maar eerst nog 4 etappes over tarmac en een Joost die niet in te houden is.

Me goan der ne lap up geven. OK. Doen maar. Ze rijden de ganse meute naar huis en staan comfortabel aan de leiding in de European Challenge. Maar we wijken een beetje af van de essentie van de rally denk ik. Endurance dat is iets dat lang duurt en waar je moet rijden op reserve en rekening houdend met de auto.

Nu zijn we daar ook aan bezig maar we rijden tegelijkertijd de rally van Ieper bij wijze van spreken. Maar dan zonder helm, zonder rolkooi, zonder pace notes, zonder service en zonder nieuwe banden - hoewel we gisteren hier lokaal (ahum) 4 nieuwe banden konden kopen. Boanebanden. We hebben beslist die banden te leggen. Miljaar, we hebben de ganse rally nog niet zoveel putten en stenen gezien. Een verkeerde keuze zo blijkt want het witte gevaar is 30 seconden genaderd.

Je ziet wel dat we dit niet zullen houden hé. Ook binnen de top 5 wordt erg hevig gestreden want plaats 2 is ook nog te pakken. Natuurlijk korten de dagen in. Nog 5 dagen rally want op dag 6 en 7 zijn er geen snelheidsritten meer.
Maar toch nog 200 km snelheidsritten.

Vanavond reden we Boedapest binnen en tot onze grote verwondering een schare supporters meegekomen met de echtgenotes. Dat doet echt veel deugd.En uiteraard onmiddellijk de straffe verhalen van in het water, in het zand, in de tent, van in de camion, van naast de camion, in eerste ne col omhoge aan 10 per uur en een descente uit Vitesse aan 100 per uur. Joost en Jacques gaven er vandaag weer een ferme lap op. Amaai. De 2 stralen opnieuw vertrouwen uit en smeden al plannen ... Voor na de rustdag.

De douche en de eerste Stella deden enorm veel deugd. De tweede eigenlijk ook. We kruipen vroeg in de veren want morgen werken aan de auto's.

Het ware goed moest de fanclub ons even laten weten met welke banden we morgen moeten rijden. ...

Slaapwel

 
Terug naar vorige pagina