Team
  Home

All Track vzw
Heulestraat 42
8560 Gullegem - Belgium
Tel.: +32 (0)56 416960
E-mail:
 
 


16-07-2016 Peking to Paris Belofte maakt schuld

Belofte maakt schuld

Gisteren geen internet in Lausanne. Zwitserland. Het land waar de politie niet vriendelijk is. Het land waar de banken aan het leeglopen zijn. Een prachtig land maar de doeners zitten aan de verkeerde kant. Verdikke toch. 

De laatste verbindingen, de laatste specials. 
De Datsun een minuut voor op de vijfde plaats. De Leyland haalt alles uit de kast om die minuut goed te maken. Intimidatie op het circuit. 
Intimidatie op de verbinding en intimidatie op de laatste special. Ze willen die vijfde plaats kost wat kost pakken. De winnaars van de P2P van 2013. Dat is buiten de waard van Eric gerekend natuurlijk. Kalm, beheerst en met een ongelofelijk professionalisme stuurt hij de Datsun doorheen het parcours. Het circuit was uitdagend, 5 minuten kunnen we verliezen. En een minuut kunnen we winnen. Wel Eric koos voor dat laatste. 

En dan verbinding naar de special. De Leyland met grote lichten op 2 meter. Intimidatie. Een etappe van 1500 naar 2200 hoogte op 8 km. Onverhard. De Datsun, moe en versleten snijdt de bochten aan.. Gedwee rijden we door de haarspeldbochten zonder tutte. 2 auto's in de speciale moeten we voorbij gaan. We rijden de etappe met 6 seconden straftijd. De Leyland doet er 14 seconden af. Zo eindigen we P2P. Met een kleine 2 minuten voor de winnaar van 2013. 

Moe maar erg tevreden en zonder tutte reden we over de finish. Niet ver van de Furkapass op 2300 meter waar we - jawel - op 15 juli door de sneeuw reden. 

Joost en Jacques ? Die vlogen erop en winnen - hoe kan het ook anders - de koninginne etappe.. De rest mensen is bijzaak. 

Verbinding naar Reims en morgen naar Parijs. Ook hier worden we overschaduwd door de gebeurtenissen in Nice.Weinig mensen op straat en overal vlaggen halfstok. Geen moment om te zeveren. Ik riep de weinige mensen langs de straat Vive la France toe. 

Een traan hier en daar, verdriet, maar veel ijver om verder te doen. Ook wij weten niet hoe ermee om te gaan. Nous sommes en guerre... 

Morgen naar Parijs. P2P was erg mooi - we hebben vrienden bijgemaakt. We hebben gedaan wat we wilden doen. De Mercedes had veel pech de Datsun deed het beter dan verwacht. Maar we zijn vooral veel grotere vrienden geworden. 

Tot morgen voor een laatste verslag. Vive la France. Vive la voiture, et Vive Joost, Jacques, 

Eric en uw dienaar. 

 Tot morgen xxx

 
Terug naar vorige pagina